1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Tsipras apără integritatea fostului său ministru de finanţe Varoufakis

Premierul grec Alexis Tsipras a apărat vineri integritatea fostului său ministru de finanţe Yanis Varoufakis, acuzat că ar fi dorit ieşirea ţării din zona euro, relatează AFP.

31 iul, 2015 | Agerpres

Răspunzând unei întrebări în parlament, pusă de partidul de opoziţie Pasok (socialist), premierul a declarat: 'Varoufakis a făcut probabil greşeli, îl puteţi acuza pentru stilul său, însă nu îl puteţi acuzat de corupţie', cum a fost cazul unora dintre miniştrii din fostele guverne elene.

'Dacă doriţi să căutaţi răspunderi penale' trebuie să căutaţi în guvernele anterioare, a mai spus Alexis Tsipras.

Yanis Varoufakis, care a demisionat la începutul lunii iulie după ce s-a opus deciziei guvernului Tsipras de a negocia un nou împrumut însoţit de continuarea politicii de austeritate, este acuzat că ar fi elaborat un plan B pentru ţară, vizând ieşirea Greciei din zona euro, scrie Agerpres.

Liderul partidului socialist Pasok, Fofi Gennimata, i-a cerut lui Alexis Tsipras să dea explicaţii în legătură cu intenţiile fostului ministru şi cu planul său B, ale cărui detalii au fost publicate recent de mass-media.

'Guvernul nu a avut niciun plan de Grexit, însă am cerut un plan de urgenţă Ministerului de Finanţe' pentru a face faţă ameninţărilor unor cercuri europene care doreau la sfârşitul lunii iunie, în timpul întreruperii negocierilor dintre Atena şi creditorii săi, ieşirea Greciei din zona euro, a precizat Alexis Tsipras.

Aceste dezvăluiri au provocat nemulţumiri în Grecia. Avocaţi, marea majoritate apropiaţi ai opoziţiei de dreapta, potrivit presei, au depus plângeri împotriva lui Yanis Varoufakis, deputat al Syriza, acuzându-l că ar fi dorit să distrugă ţara cu planul său B.

Procurorul din Atena a trebuit să trimită dosarul în parlament, unde o comisie urmează să se pronunţe în curând în legătură cu ridicarea sau nu a imunităţii parlamentare a fostului ministru de finanţe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO