Tsipras: Grecii vor vota pentru un ‘guvern de luptă’ şi vor confirma tranziţia spre o nouă epocă

Liderul partidului elen de stânga Syriza, fostul premier Alexis Tsipras, s-a declarat optimist că grecii vor vota duminică la alegerile legislative anticipate pentru un guvern cu un mandat de patru ani şi 'care este dispus să lupte'.
Economica.net - Dum, 20 sept. 2015, 09:08
Tsipras: Grecii vor vota pentru un 'guvern de luptă' şi vor confirma tranziţia spre o nouă epocă

‘Grecii îşi vor lua viitorul în mâini şi nu vor lăsa pe alţii să decidă pentru ei’, a declarat presei Tsipras, după ce şi-a exprimat votul la o secţie din Atena.

‘Poporul va confirma tranziţia spre o nouă epocă, oferind mandatul unui guvern pe termen lung de care ţara are nevoie şi care este dispus să lupte’, a spus el.

‘Vom depăşi dificultăţile cu paşi siguri. Am demonstrat deja că putem deschide drumuri chiar şi atunci când păreau că nu pot fi deschise’, a mai declarat fostul premier.

Tsipras a forţat în august organizarea acestor alegeri anticipate, în speranţa de a-şi reînnoi sprijinul parlamentar, după ce aproape o treime din cei 149 de parlamentari ai Syriza s-au împotrivit prevederilor acordului cu creditorii internaţionali, care cer reforme economice profunde şi continuarea politicilor de austeritate ce i-au lovit puternic pe greci în ultimii cinci ani şi care au fost iniţial respinse categoric (peste 61%) printr-un referendum la începutul lunii iulie, Agerpres.

Partidul de stânga Syriza, al lui Tsipras, şi formaţiunea de centru-dreapta Noua Democraţie (ND), condusă de Vangelis Meimarakis, erau cotate foarte apropiate în sondaje, cu un uşor avans, de până la 3%, pentru partidul fostului premier.

Însă niciunul dintre cele două partide nu ar urma să obţină 151 din cele 300 de locuri din parlament necesare pentru a forma o majoritate. Prin urmare, formaţiunea învingătoare va trebui să încerce să formeze o coaliţie de guvernământ, posibil cu partidul de centru Potami sau cu PASOK (socialişti).

Este cel de-al doilea scrutin legislativ din acest an, după cel din ianuarie, care a fost câştigat categoric de Syriza, cu 36,3% din voturi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...