Tudor Chiuariu: Aștept motivarea instanței, urmând să fac plângere la CEDO

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, se declară dezamăgit de decizia ÎCCJ, instanță care l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul "Poșta Română", și spune că va face plângere la CEDO.
Economica.net - sâm, 25 ian. 2014, 17:46
Tudor Chiuariu: Aștept motivarea instanței, urmând să fac plângere la CEDO

„Am luat act cu dezamăgire de hotărârea Înaltei Curți pronunțată ieri (vineri — n.r.). Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe și fără bază legală. Față de soluția de achitare din primă instanță, nu există nicio probă nouă care să justifice soluția din recurs”, susține Tudor Chiuariu, într-o declarație remisă sâmbătă AGERPRES.

Senatorul liberal precizează că a intrat în PNL la vârsta de 21 de ani, pe când era student, și în cei 16 ani de activitate nu s-a îmbogățit din politică, dar a contribuit la „crearea unor instituții importante pentru România, cum sunt DLAF sau ANI”.

„Am contribuit la adoptarea unor legi importante pentru România, cum sunt noile coduri civile și penale. Hotărârea completului de recurs condamnă o opinie. O opinie poate să fie corectă sau greșită. Eu susțin în continuare că era corectă, pentru că s-a bazat, așa cum trebuie să facă un jurist, pe acte autentice, acte care se bucură de prezumția de legalitate și care produc efecte și astăzi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri (n.r. vineri), și deci vor produce efecte în continuare”, arată Chiuariu.

El spune că nu înțelege cum „o opinie din 2007 poate produce o urmare cu doi ani înainte, în 2005, când a avut loc presupusa asociere a Poștei Române cu o companie privată în scopul valorificării terenului în cauză”.

„Aștept motivarea instanței, urmând să fac plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am văzut că au apărut câțiva ‘specialiști’ care știu ce ar trebui să fac, în general ei le știu pe toate, știu și totul despre acest dosar. Pentru oricine dorește să avem o dezbatere publică cu privire la acest dosar și la această decizie, îi stau la dispoziție”, conchide senatorul PNL.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv vineri pe fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu în dosarul Poșta Română la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a primit 4 ani cu suspendare.

În cazul lui Tudor Chiuariu instanța a dispus un termen de 6 ani sub supraveghere, în timp ce Zsolt Nagy are un termen de 8 ani sub supraveghere.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...