1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Tudor Prisecaru (MEN): Nu trebuie să depindem de Guvern pentru găsirea unui loc de muncă

Oamenii trebuie să încerce să-şi găsească singuri un loc de muncă şi să nu depindă de Guvern pentru a avea un serviciu, iar învăţarea ştiinţelor exacte reprezintă o condiţie esenţială în acest sens, a declarat miercuri Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, cu ocazia conferinţei de lansare, în România, a Campaniei 'eSkills for jobs'.

12 mar, 2014 | Agerpres

'Trendul actual e să ne găsim fiecare un job, fără să aşteptăm în faţa Guvernului să ne dea un serviciu. Trebuie să ne decidem singuri soarta şi să ne câştigăm existenţa fără să depindem foarte mult de ceilalţi. În acest context, învăţarea ştiinţelor exacte reprezintă o condiţie esenţială pentru a ne putea găsi cu uşurinţă un loc de muncă în perioada următoare, când cunoştinţele digitale vor deveni din ce în ce mai importante. Prin învăţarea ştiinţelor fundamentale, la finalul studiilor putem avea o abordare generală a vieţii, în zona economică. Tocmai de aceea, consider că matematica şi fizica, doar nu numai, trebuie abordate într-un mod mai prietenos la nivelul şcolii', a afirmat Tudor Prisecaru.

Prezent la eveniment, Varujan Pambuccian, eSkills for jobs Ambassador Romania, a menţionat faptul că marketingul o să arate cu totul altfel peste 15 ani.

'Peste 15 ani, marketingul o să arate cu totul altfel, urmând să dispară marea majoritate a joburilor pe care le ştim astăzi. Majoritatea joburilor de peste un deceniu şi jumătate nu vor avea sens dacă nu vom avea cunoştinţe digitale, dar şi creativitate în folosirea acestor cunoştinţe. Trebuie să facem ceva urgent la nivelul şcolii, pentru că altfel vom avea oameni din ce în ce mai plictisiţi, fără competenţe utile, care vor sta la poarta Guvernului pentru a primi un loc de muncă. Locurile de muncă nu trebuie puse la dispoziţie de Guvern, ci ele trebuie create spontan, în funcţie de nevoile societăţii respective. Este necesar ca direcţiile de acţiune să se îndrepte în două direcţii: să creştem competenţele digitale într-un mod dramatic şi rapid; să pregătim profesori de matematică talentaţi, care să nu-i plictisească pe copii', a afirmat Varujan Pambuccian.

Campania 'eSkills for jobs' se desfăşoară în 30 de ţări europene până la 31 octombrie, fiind coordonată la nivel european de DIGITALUEROPE şi în România de Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor(APDETIC).

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO