Tudose, despre achiziţia de rachete Patriot: Am discutat cu ministrul. Săptămâna viitoare aprobăm un plan

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare, într-un format mai restrâns decât al unei şedinţe de Guvern, va fi aprobat un plan de achiziţii al MApN pentru Armată, întrebat cum comentează o afirmaţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, potrivit căreia România este pregătită să efectueze prima plată pentru sistemul de rachete Patriot pe care ar urma să-l achiziţionăm de la parteneri americani.
Economica.net - mie, 26 iul. 2017, 10:38
Tudose, despre achiziţia de rachete Patriot: Am discutat cu ministrul. Săptămâna viitoare aprobăm un plan

Prim-ministrul a subliniat că alocarea de 2% din PIB în bugetul ministerului Apărării reprezintă un angajament ferm al României că acei bani vor fi cheltuiţi în scopul achiziţionării de echipamente şi tehnică militară care să conducă la întărirea capacităţii de apărare a României şi a flancului estic al NATO.

‘Da, am discutat, domnia sa are un plan. Săptămâna viitoare îl vom aproba cumva într-o structură mai restrânsă şi da, e un angajament ferm, căruia i-am pus 2% (din PIB – n.r.) în bugetul ministerului Apărării, dar nu am pus 2% ca să îi avem acolo şi ca să onorăm angajamentele pentru partenerii strategici, pentru NATO, de a face achiziţii de banii aceia pentru întărirea capacităţii de apărarea a României şi, evident, a flancului estic al NATO. Da, banii vor fi cheltuiţi pe ceea ce dispune şi solicită Ministerul Apărării Naţionale’, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a precizat că o conferinţă de presă pe acest subiect va avea loc ‘după ce stabilim ceea ce facem’.

Premierul Mihai Tudose a participat, miercuri, la evenimentul organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, aferent Proiectului ‘Multi risc – modul I’.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri că se urmăreşte cumpărarea unor sisteme moderne de rachete Patriot, arătând că în luna noiembrie s-ar putea face o plată în contul achiziţiei.

‘Vom urmări achiziţia unor echipamente moderne. (…) Proiectul este în stadiul de analiză. Suntem interesaţi pentru dezvoltarea în România a unor facilităţi de producţie. Este încă prea devreme pentru a intra în detalii’, a spus Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă.

Ţuţuianu a precizat că vor exista un acord între Guvernul României şi cel al SUA şi o lege specială în Parlament pentru achiziţia de sisteme Patriot.

‘Este nevoie de aprobarea Congresului. Va fi un acord între Guvernele României şi SUA. Vom promova o lege specială în Parlament. (…) Apreciem ca undeva la sfârşitul lunii octombrie să putem avea un rezultat final pe care să-l comunicăm opiniei publice, iar în noiembrie am putea face o plată în contul achiziţiei’, a arătat ministrul Apărării.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...