1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Tudose, despre modificările legilor justiţiei: Nu va fi o OUG 'noaptea, ca hoţii', va fi ziua, la prânz şi trimis la Parlament

Modificările legilor justiţiei vor fi trimise către Parlament spre aprobare şi nu vor fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă 'noaptea, ca hoţii', a declarat miercuri premierul Mihai Tudose.

06 sep, 2017 | Agerpres

Tudose a făcut referire la unul dintre sloganurile protestatarilor faţă de Ordonanţa 13, la începutul anului. 'Nu va fi o ordonanţă de urgenţă sau altceva 'noaptea, ca hoţii', va fi ziua, la prânz şi trimis către Parlament, nu adoptat', a afirmat şeful Guvernului, la Antena 3.

El a subliniat că propunerile de modificare a legilor justiţiei, prezentate de ministrul Tudorel Toader, sunt 'o sinteză a propunerilor venite din partea tuturor organismelor posibile, a tuturor actorilor din acest joc'.

'Forul suprem democratic al oricărei ţări - acolo va fi luată decizia în România', a punctat el, adăugând că un episod precum cel al Ordonanţei 13 nu mai este posibil. 'Am promis şi vă spun - şi e şi decizia politică a coaliţiei - că nu mai facem aşa ceva. Şi nu mai facem', a spus Tudose.

El a vorbit şi despre consultările ministrului Toader anterioare propunerilor de modificări ale legilor justiţiei, dar şi despre reacţiile negative la aceste propuneri.

'Domnul Toader s-a consultat cu cam toată lumea. A fost la Bruxelles, a explicat. Şi aici a fost un joc. A apărut un comunicat din partea Comisiei Europene care îl făcea ţăndări şi ne făcea pe toţi. După aia, a venit un comunicat de la Bruxelles care spunea că 'Domne, de fapt nu e al Bruxelles-ului, e al agenţiei din România, pe care doamna l-a dat ca şi cum ar fi de-acolo'. O nebunie. Se dovedeşte încă o dată că românii sunt cei mai mari adversari ai României, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile externe', a afirmat Tudose.

De asemenea, şeful Guvernului a vorbit şi despre reacţiile unor ambasade de la Bucureşti faţă de respectivele modificări.

'Au fost două întâlniri ale ministrului Toader cu ambasadele respective. Comunicatul de presă comun, de exemplu, al ministrului Toader cu Ambasada americană mi se pare destul de soft', a spus premierul.

Tudose a menţionat şi parcursul pe care îl vor urma respectivele propuneri de modificare a legilor justiţiei.

'Domnul Toader a trimis materialul la CSM. Când va veni şi materialul de la CSM, avizat, neavizat, cu propuneri, fără propuneri, eu voi pune capitolul propuneri în discuţia guvernamentală', a punctat şeful Guvernului, adăugând că ulterior proiectul actului normativ va fi transmis Parlamentului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO