1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Tudose, despre plata TVA defalcată: În prima fază va fi opţională, dar de la 1 ianuarie va fi obligatorie

Premierul Mihai Tudose a anunţat că plata defalcată a TVA va fi opţională o perioadă, dar de la 1 ianuarie 2018 va fi obligatorie.

09 aug, 2017 | Agerpres

'O să fie în prima fază opţional, am înţeles de la domnul ministru de Finanţe. Poţi să faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru că toată lumea vrea de la stat de toate, dar când statul îşi pune şi el nişte gărduţe, asta nu face decât să uşureze. (...) Pompierii costă, salvarea costă, spitalul costă. Numai din impozitul pe venit nu ţin toate astea.(...) Hai să stăm într-o normalitate. Păi, nu pot altfel. Ce să fac? Eu nu ştiu când fuge ăla cu banii. Nu pot să păzesc 100.000 de agenţi economici', a afirmat miercuri Mihai Tudose la România TV.

El a explicat că firmele care nu în prezent nu plătesc TVA nu mai cum să continue aceeaşi practică, dar că totuşi '75% din plătitori sunt în regulă' .

'Pentru că în momentul în care îţi intră TVA, nu mai intră la tine în buzunar, intră în conducta statului', a punctat Tudose.

El a explicat că TVA are două componente şi că, în prezent, unele firme, după ce nu plătesc o perioadă TVA, intră în faliment.

'Când te duci să plăteşti un pachet de biscuiţi ai preţul pe care îl dai la tejghea cu două componente: biscuitele-biscuite şi TVA, ceea ce dă românul statului (...) adică fostul impozit pe circulaţia mărfurilor. (...) Astăzi stăm de vorba în România - 25% din banii ăştia pe care îi dă cetăţeanul pe marfă şi care trebuie să vină la stat, pleacă sau pleacă de tot, dispar. Cum? Prin diverse metode, unii nu plătesc deloc şi se roagă să nu fie prinşi, alţii având mai multă sau mai puţină imaginaţie, după ce strâng nişte bani pe care nu îi varsă statului, declară firma în faliment', a adăugat Mihai Tudose.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO