1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Tudose, la Bruxelles: Am reiterat foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că în întâlnirile cu oficialii europeni a reiterat 'foarte ferm' că nu va fi introdus acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri.

11 iul, 2017 | Agerpres

'Am reiterat din nou foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de deficit de 3%', a declarat Tudose.

Şeful Executivului a mai spus că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, şi că 'devine din ce în ce mai clar' că acest impozit nu poate fi introdus în această formă.

'După ce am vorbit ieri - am avut o întâlnire cu domnul ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, - devine din ce în ce mai clar că nu poate fi introdus aşa', a menţionat Tudose.

Premierul a precizat că a vorbit în timpul întâlnirilor de la Bruxelles şi despre o directivă europeană care prevede un 'efort conjugat al statelor europene de transparenţă şi interconectivitate pe informaţii financiare despre multinaţionale'.

'Am atins subiectul cu domnul preşedinte Juncker asupra unei directive europene de anul trecut, care prevede, printre altele, un efort conjugat al statelor europene de transparenţă şi interconectivitate pe informaţii financiare despre multinaţionale sau firme care îşi externalizează profitul, ducând la scăderea artificială a bazei de impozitare. Este o directivă foarte importantă şi va trebui să o implementăm oricum. Dar aici vorbim despre principiul ca (...) fiecare agent economic să-şi plătească impozitele acolo unde obţine profitul (...), fiindcă el nu-şi mai externalizează profitul, ci pur şi simplu îl ascunde în afara Uniunii Europene. (...) Trebuie să găsim mecanisme aici, dar nu o să implementăm nimic (...) care să rezolve un caz şi să strice, ştiu eu, buna funcţionare a altor agenţi economici corecţi', a arătat Tudose.

Întrebat ce se va întâmpla cu taxa de solidaritate, Tudose a răspuns: 'Acolo simulările nu s-au încheiat'.

Totodată, chestionat dacă se gândeşte să renunţe şi la declaraţia de patrimoniu care ar fi fost necesară în eventualitatea introducerii impozitului pe venitul global, şeful Guvernului a menţionat: 'Nu poţi să ai un impozit pe gospodării, pe tot ceea ce ai, fără să declari exact ceea ce ai în patrimoniu. (...) Sunt strâns legate'.

De asemenea, Tudose a precizat că se îndoieşte că în 2018 va putea fi implementată această declaraţie de patrimoniu.

'În ceea ce priveşte declaraţia pe venitul global, unde intră şi partea de patrimoniu şi tot, până la urmă aceea va fi calea sau destinaţia finală. Când vom putea aplica, cum o vom putea aplica este complicat. Trebuie foarte bine pregătită şi din punct de vedere tehnic şi din punct de vedere al acceptanţei, să înţeleagă oamenii ce facem, de ce facem acest lucru. Mă îndoiesc că 2018 va funcţiona cu această declaraţie. (...) Nu este o sperietoare, este un lucru foarte bun pentru cetăţeni. (...) Este dificil de implementat acum, nu avem infrastructura pentru aşa ceva şi nici oamenii încă n-au înţeles exact despre ce este vorba', a mai afirmat Tudose.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO