Tudose: Lumea trebuie să ştie că poate să îşi facă paşapoarte în mai multe locuri din Bucureşti

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat, vineri, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să facă demersuri astfel încât oamenii să afle că paşapoartele pot fi făcute în mai multe locuri din Bucureşti, nu numai în Pipera.
Economica.net - vin, 18 aug. 2017, 10:24
Tudose: Lumea trebuie să ştie că poate să îşi facă paşapoarte în mai multe locuri din Bucureşti

‘Până la urmă e vorba şi de o lipsă de informare a cetăţenilor că pot să-şi facă paşapoartele în mai multe locuri din Bucureşti, nu numai în Pipera (…) Poate insistaţi un pic cu ajutorul presei să ştie toată lumea’, a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

La rândul său, ministrul Carmen Dan a precizat că paşapoartele pot fi făcute la patru centre în Bucureşti şi la sediul din Pipera.

Ea a mai spus că situaţia de la Serviciile de Paşapoarte apare în această perioadă, în fiecare an, infrastructura fiind supraaglomerată din cauza deficitului de personal.

‘Cetăţenii aleg să meargă la sediul din Pipera, în detrimentul celorlalte servicii care sunt operaţionale la nivelul municipiului Bucureşti’, a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că, la sediul din Pipera, în 16 august, la ora 15,30, erau depuse aproape 500 de cereri, în timp ce la sediul din Piaţa Amzei erau doar 10 persoane.

‘Acesta a fost motivul care m-a determinat să trimit acolo să stea în permanenţă un subsecretar de stat pentru a coordona activităţile’, a spus Carmen Dan.

Potrivit acesteia, paşapoarte simple temporare pot fi eliberate şi la sediul din Piaţa Amzei.

‘Am găsit sprijin la Imprimeria Naţională, care ne-a pus la dispoziţie o altă imprimantă similară celei din Pipera şi de ieri putem elibera paşapoarte simple temporare şi la sediul din Piaţa Amzei (…) Am constatat că principala cauză a aglomeraţiei este dată tocmai de cei care doreau eliberarea de paşapoarte simple temporare’, a spus Carmen Dan.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, problemele vor fi rezolvate odată cu operaţionalizarea noului sediu într-un centru comercial din Capitală.

‘Prefectul m-a asigurat că de luni, 21 august, acest centru va fi operaţional’, a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că a solicitat şi o analiză la nivel naţional în privinţa sediilor şi a personalului.

‘Intenţionăm să demarăm o campanie în comunităţile de români din afara ţării, sens în care solicităm şi sprijinul Ministerului de Externe (…) Cetăţenii aflaţi în afară pot să se adreseze şi să depună documente şi la consulate, dar dacă ei nu vin la consulate să-şi facă paşapoarte, propunerea noastră este să mergem noi către ei, astfel vrem să mai reducem din presiunea depusă pe serviciile de eliberare din ţară (…) La nivel legislativ, vrem să prelungim valabilitatea paşaportului simplu electronic, să creştem perioada de valabilitate de la 5 ani la 10 ani, (…) pentru cei care solicită eliberare de paşaport, cu vârstă de peste 25 de ani’, a mai afirmat Carmen Dan.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...