1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Tudose: Masterplanul pe turism a fost pus în dezbatere publică. Ne dorim să fim suportul din biotopul turistic

Premierul Mihai Tudose a declarat marţi că autorităţile la nivel central, dar şi local vor trebui prin măsurile şi conduita adoptate să fie 'suportul din biotopul turistic', în ceea ce priveşte infrastructura de transport, fiscalitate, relaţie a administraţiei locale cu operatorii turistici şi strategii de promovare în domeniu a României.

18 iul, 2017 | Agerpres

'De ieri este în dezbatere publică masterplanul pe turism, masterplan care va trebui să răspundă întrebării: ce face statul pentru investitorii din turism? Fiindcă nu investeşte statul în turismul efectiv, în facilităţi de cazare. Noi va trebui să fim suportul din biotopul turistic, cu ce înseamnă drumuri, cu infrastructură, cu o administraţie locală, prietenoasă şi care lucrează împreună cu operatorii din turism, cu ce înseamnă fiscalitate pentru turism, cu nişte măsuri mai agresive de promovare a potenţialului României, cu o strategie clară pe turismul balnear, fiindcă România este campioană în Europa pe această zonă. Sunt o mulţime de proiecte care, încet-încet, vor fi puse în practică', a declarat premierul la Realitatea TV, la finalul unei întrevederi de lucru cu reprezentanţii patronatului din turism desfăşurată la Mamaia.

Tudose a adăugat că este nevoie pentru ca România să atragă turiştii din state mari să fie stabilite legături de călătorie directe, dând exemplu în acest sens agrearea reluării unei curse aviatice cu partea chineză.

'Săptămâna trecută am vorbit cu o ţară foarte mare şi frumoasă, China, despre reluarea legăturilor directe cu avionul. Ne dorim turişti din zone foarte mari, foarte mulţi, însă nu avem cursă de avion directă. Şi am avut un răspuns favorabil, un răspuns optimist despre reluarea acelei curse. Nu vorbim de investiţiile mari, de reactoarele 3 şi 4, vorbim de lucruri simple, de o legătură aviatică între China şi România. Vi se pare că e poveste? Nu e o poveste, şi-o doresc şi ei, ne-o dorim şi noi şi am convenit că o facem cât de curând posibil', a afirmat premierul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO