1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Tudose: Nu s-a renunţat la transferul plăţii contribuţiilor la angajat

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu renunţat la transferul plăţii contribuţiilor de la angajator la angajat şi că în această privinţă se caută o soluţie alături de sindicate, astfel încât toată lumea să fie de acord.

04 oct, 2017 | Agerpres

'Nu, a spus-o şi domnul preşedinte Hossu foarte clar. Şi o repet şi eu sper, la fel de clar. Nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a Legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer să vedem cum compensăm, acolo va fi soluţia aleasă. Dar, de vineri, aşa cum v-a spus domnul preşedinte avem un grup de lucru, trebuie să vorbim cu toate confederaţiile sindicale, fie toată lumea de acord', a declarat Mihai Tudose în Piaţa Victoriei, alături de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

El a adăugat că măsura transferului de taxe sociale la angajat este parte dintr-un pachet legislativ, alături de Legea salarizării şi scăderea nivelui de impozitare.

'Era un pachet, Legea salarizării, cu acest transfer de taxe, cu scăderea nivelului de impozitare, era un pachet. Acum a intrat, practic, în vigoare, o componentă a acestui pachet legislativ. În măsura în care, şi cu sprijinul confederaţiilor vom găsi o altă soluţie, vom aplica acea soluţie. Dacă nu găsim o soluţie, căutăm o soluţie ca şi cei din sectorul privat să nu sufere, să le crească şi domniilor lor veniturile', a afirmat Tudose.

Premierul a precizat că a discutat cu Hossu şi pe tema sporurilor acordate la instituţiile bugetare şi că, aici, lucrurile au cam luat-o razna.

'Şi aici este o discuţie pe care am avut-o cu reprezentanţii Cartelului Alfa, cu domnul preşedinte. Şi domniile lor au recunoscut că aici lucrurile au cam luat-o razna în domeniu. Sunt poziţii pe anumite ştate de plată la care curg între 10 şi 15 sporuri, unul după altul, de nu mai înţelege nimeni nimic. Şi aici va trebui reglementat sau dereglementat, unde este cazul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO