Tui intră în parteneriat cu Christian Tour, după ce a diviziile de turism ale Eurolines au fost preluate de Dertour

După ce au ieșit din parteneriatul cu diviziile de turism ale Eurolines, preluate de Dertour, germanii de la Tui vor rămâne activi în România, printr-un nou parteneriat cu Memento Group, care deține turoperatorul Christian Tour. Cele două companii vor funcționa separat, cu management separat, dar Christian Tour va avea acces la toate ofertele germanilor, la prețuri identice.
Economica.net - lun, 09 dec. 2019, 12:33
Tui intră în parteneriat cu Christian Tour, după ce a diviziile de turism ale Eurolines au fost preluate de Dertour

Tui va funcționa în România sub brandul Tui Travel Center, va opera propriile zboruri charter către țări precum Grecia, Turcia, Spania, aflate printre favoritele turiștilor români, care vor avea acces în hotelurile aflate sub brandul Tui, și anume: Tui Blue, Tui Magic, Tui Life, Riu, Suneo, Robinson sau Sensatori. 

În același timp, Tui Travel Center va funcționa și ca un marketplace pentru piața locală, și va revinde produsele turistice ale tuturor agențiilor de turism românești.

„Am extins numarul de hoteluri la care avem acces prin intermediul Tui. Vom merge pe doua linii de business. Tui va fi al doilea brand al nostru și va fi poziționat mai sus, premium, va avea rețea proprie și management separa”, spune Cristian Pandel, CEO Memento Group.

Tui va deschide 15 agenții în primul an de operare pe piața românească, iar investițiile vor ajunge la 1,5 milioane de euro, și vor urca la cinci milioane de euro în cinci ani.

Agențiile vor fi deschise în 13 dintre cele mai mari orașe ale țării, potrivit lui Pandel, iar angajații vor benefiia de traininguri în Austria, compania din grupul Tui care se ocupă de piețele din estul Europei, inclusiv România.

Germanii de la Tui au o cifră de afaceri de 18,5 miliarde de euro anul trecut, și deservesc circa 27 de milioane de turiști, care au acces la 50.000 de hoteluri, dintre care 380 sub brandul Tui.

„România e o piață în creștere, importantă pentru Tui, și vom oferi pachete low budget sau călătorii de lux. Suntem convinși că vom continua să creștem în România. Compania a preferat să intre în parteneriate decât să cumpere un competitor pentru ca nu avem know how pe piață și, astfel, preferăm parteneriatele”, explică Michael Lettner, Tui head of sales CEE.

TUI Group, cel mai mare grup de turism din lume, operează în aproximativ 180 de destinații de pe mapamond. Alături de cele 380 de hoteluri, grupul reunește 1.600 de agenții de turism pe întregul continent european, cinci companii aeriene de agrement europene, cu aproximativ 150 de aeronave moderne pentru transport lung și mediu, 17 nave de croazieră, de la navele de lux MS Europa și MS Europa 2 până la flota „Mein Schiff” a TUI Cruises și vasele Marella Cruises din Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...