1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Tulcea: Protest din cauza majorării taxelor şi a preţului căldurii

Zeci de persoane au protestat, duminică după-amiază, timp de aproape două ore, în faţa Primăriei municipiului Tulcea, din cauza majorării unor taxe şi a preţului căldurii furnizate în sistem centralizat.

19 ian, 2020 | ECONOMICA.net
Oamenii au fluierat şi au scandat "Hoţii!".


"Am 30 de ani de muncă şi am 800 de lei pensie. Nu putem să ne ajungem. Căldura ne-a venit foarte mult, 600 de lei. Mai avem de plătit apă, lumina. Suntem bătrâni şi suntem foarte bolnavi, nu mai avem bani de medicamente", a declarat, pentru AGERPRES, Viorica Danev, în vârstă de 67 de ani.

Alţi protestatari s-au arătat nemulţumiţi din cauza creşterii taxe de habitat.

"Nu mi se pare corect ca gunoiul să fie 182 de lei. Au mai trecut şi o taxă de 26 de lei. Nu ştim ce e taxa asta, dar chiar şi fără ea, mi se pare foarte mult", a spus Angela Stoincu.

Protestul de la Tulcea s-a încheiat fără incidente.

Consilierii locali tulceni au majorat preţul gigacaloriei cu 60%, iar taxele şi impozitele locale cu indicele inflaţiei.

Potrivit autorităţii locale, preţul gigacaloriei pentru anul 2020 este de 531,15 lei, iar 30% din acest cost este subvenţionat de Primărie, majorarea fiind necesară pentru acoperirea cheltuielilor legate de costurile de producere, ca urmare a creşterii preţurilor la gaz, electricitate, combustibili, precum şi a salariului minim pe economie. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO