1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Tunisia: Veniturile din turism au crescut cu 42,5% în primele şase luni

Veniturile din turism ale Tunisiei au crescut cu 42,5% în primele şase luni ale anului, până la 692 milioane dolari, arată cifrele oficiale publicate luni, transmite Reuters.

08 iul, 2019 | Agerpres

Publicarea acestor cifre vine la câteva zile după ce trei atentate sinucigaşe s-au produs în capitala Tunis. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatele sinucigaşe care s-au produs în perioada de vârf a sezonului turistic şi cu câteva luni înainte de alegeri.

Ministrul tunisian al Turismului, Rene Trabelsi, a declarat că aceste atentate nu ar trebui să aibă un impact asupra turismului, în condiţiile în care rezervările nu au fost afectate iar Tunisia este pe cale să înregistreze în acest an un număr record de nouă milioane de turişti.

În primele şase luni ale anului, numărul turiştilor a crescut cu 17% comparativ cu perioada similară a anului trecut până la 3,8 milioane de turişti.

Marii tour-operatori europeni au început să revină în Tunisia anul trecut, după trei ani în care au evitat această destinaţie din cauza a două atentate teroriste în anul 2015. În luna martie a acelui an, 21 de turişti au fost ucişi de bărbaţi înarmaţi care au deschis focul în Muzeul Bardo din Tunis. Trei luni mai târziu, 38 de turişti, au fost ucişi într-un atac terorist pe plaja unui hotel din oraşul Sousse.

Odată cu revenirea tour-operatorilor, numărul turiştilor care au vizitat Tunisia a urcat la 8,3 milioane anul trecut.

Turismul este responsabil pentru 8% din Produsul Intern Brut al Tunisiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO