1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Turcia a început să investigheze mai multe companii care au scumpit produsele pe perioada crizei coronavirus

Autoritatea de concurenţă din Turcia a lansat investigaţii în rândul a 29 de companii, inclusiv lanţuri de supermarketuri, din cauza preţului extrem de ridicat al produselor alimentare, de igienă şi de curăţare, în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit Reuters şi site-ul turkishminute.com, citate de Agerpres.

08 mai, 2020 | Agerpres

Investigaţia a fost începută după ce timp de o lună au fost analizate evoluţiile preţurilor, existând "indicii serioase" că unele companii au încălcat reglementările legale în privinţa preţurilor afişate, se arată în comunicatul instituţiei.

Cetăţenii se plâng pe reţelele de socializare în legătură cu creşterea preţurilor alimentelor în supermarketuri. Şi Guvernul este criticat că nu a extins sprijinul financiar direct către cetăţenii afectaţi de efectele pandemiei.

Pentru a lupta împotriva pandemiei, Turcia a decis, printre altele, să închidă şcoli, să interzică manifestări culturale şi sportive, dar şi să impună măsuri punctuale de izolare socială la sfârşit de săptămână.

Cea de-a şaptea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus, Turcia a înregistrat 133.721 de cazuri şi 3.641 decese, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat vineri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO