Turcia a început să relaxeze restricțiile și pregătește sezonul turistic cu măsuri sporite de siguranță și igienă

Hotelurile din Antalya au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020 prin adaptarea unităţilor de cazare la o serie de măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters, informează Agerpres.
Economica.net - vin, 15 mai 2020, 17:38
Turcia a început să relaxeze restricțiile și pregătește sezonul turistic cu măsuri sporite de siguranță și igienă

Industria turismului, care a generat anul trecut venituri de 34,5 miliarde de dolari, rămâne un sector cheie în Turcia inclusiv în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19.

Această ţară a început de curând să lucreze la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai, după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează pentru credincioşii musulmani sfârşitul Ramadanului.

Turcia a început să relaxeze restricţiile luni, iar magazinele, mallurile şi frizeriile şi-au reluat activitatea după o pauză de aproape două luni. Această relaxare face parte dintr-un plan al Guvernului de la Ankara ce vizează revenirea ţării la „noua normalitate” până în luna iulie.

Hotelurile vor putea să se redeschidă dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Dispoziţiile guvernamentale includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat în această săptămână că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în Turcia.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...