Turcia a mobilizat sute de militari la frontiera cu Siria: „Se vor alătura Operaţiunii Scut la Eufrat”

Armata turcă a mobilizat, joi seară, 300 de membri ai unităţilor militare speciale la frontiera cu Siria, anunţă surse citate de agenţia Anadolu, informează Mediafax.
Economica.net - vin, 09 dec. 2016, 06:27
Turcia a mobilizat sute de militari la frontiera cu Siria:

„Trei sute de militari se vor alătura Operaţiunii Scut la Eufrat”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul armatei turce.

Efectivele provin de la unităţi speciale ale Brigăzii a 11-a, din provincia turcă Denizli. Militarii au fost transportaţi cu elicoptere la frontiera Turciei cu Siria şi ar urma să pătrundă pe teritoriul sirian în următoarele ore, scrie Mediafax.

Turcia susţine insurgenţii care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad şi a trimis deja trupe în oraşele siriene Jarablus şi Al-Bab, pentru ajutarea rebelilor, combaterea miliţiilor kurde şi a organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Săptămâna trecută, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că operaţiunea militară turcă în Siria are rolul combaterii terorismului, în contextul în care Rusia a cerut explicaţii după ce liderul de la Ankara ameninţase cu înlăturarea regimului Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
O parte a militarilor ruşi a sosit deja în Belarus pentru a efectua prima etapă de testare a eficienţei grupării regionale ...
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...