Turcia a obţinut primul său loc în boardul executiv al FMI

Secretarul de stat în Trezoreria Turciei, Ibrahim Canakci, va părăsi această funcţie pentru o poziţie în boardul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), începând din luna noiembrie a acestui an, a anunţat, joi, Trezoreria turcă, într-un comunicat de presă, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 17 iul. 2014, 11:58
Turcia a obţinut primul său loc în boardul executiv al FMI

Boardul executiv al FMI este responsabil cu activităţile de zi cu zi ale Fondului şi este compus din 24 de directori, numiţi sau aleşi de statele membre, plus directorul general al instituţiei, care ocupă şi postul de preşedinte al boardului executiv.

Numirea lui Ibrahim Canakci în boardul executiv al FMI vine după recentele reforme aduse managementului Fondului pentru a reflecta influenţa crescută a economiilor emergente.

‘Pentru prima dată în istoria sa, Turcia a obţinut dreptul de a participa direct în boardul executiv al FMI’, potrivit unui comunicat al vicepremierului turc, Ali Babacan, considerat un aliat al lui Ibrahim Canakci.

Numit în poziţia de top la Trezoreria turcă în luna mai 2003, sub mandatul lui Ibrahim Canakci datoria guvernamentală a Turciei a scăzut de la 74% din PIB la 36% din PIB.

De-a lungul timpului, Ibrahim Canakci şi-a construit o reputaţie de ancoră de stabilitate în rândul investitorilor, ceea ce a ajutat la creşterea credibilităţii internaţionale a Turciei.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...