1EUR = 4.8372 RON

Extern

Turcia a strâns 12,5 miliarde de dolari din privatizări, în 2013

Turcia îşi va îndeplini obiectivul de privatizări pe care şi l-a propus pentru acest an, la fel cum a făcut şi anul trecut, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Mehmet Simsek, transmite agenţia de ştiri Anadolu.

27 apr, 2014 | Agerpres

Potrivit lui Mehmet Simsek, în 2013 Turcia a strâns 12,5 miliarde de dolari din privatizări, peste ţinta de patru miliarde de dolari pe care şi-a propus-o. Ministrul de Finanţe a subliniat că este vorba de un rezultat excelent în condiţiile în care 2013 a fost un an de criză financiară.

'Credem că în acest an Turcia îşi va atinge, şi chiar depăşi, obiectivul de privatizări de şapte miliarde de dolari. Contactele noastre cu investitorii arată că interesul lor în Turcia este foarte mare', a spus Mehmet Simsek.

În total, Turcia a strâns peste 58,3 miliarde de dolari din privatizări de la venirea la putere a Partidului Justiţiei şi dezvoltării (AKP, islamo-conservator) în 2002.

Economia turcă a înregistrat o creştere de 4% pe ansamblul anului, depăşind uşor estimările Guvernului, care miza pe o creştere de 3,6%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO