1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Turcia a transmis un avertisment Libanului, pe fondul răpirii a doi piloţi turci

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, l-a avertizat marţi pe omologul său libanez în legătură cu "consecinţele negative" ale răpirii celor doi piloţi turci la Beirut.

13 aug, 2013 | Mediafax

inistrul libanez de Externe, Adnane Mansour, a fost sunat de Davutoglu, care i-a vorbit despre cazul celor doi piloţi ai companiei Turkish Airlines răpiţi vineri în apropierea aeroportului din Beirut, într-o zonă şiită aflată sub controlul mişcării Hezbollah, un aliat al regimului din Siria.

"Ahmet Davutoglu i-a transmis lui Mansour preocuparea sa profundă în legătură cu această răpire, care riscă să aibă consecinţe negative asupra relaţiilor dintre cele două ţări", precizează diplomaţia de la Ankara.

Turcia a decis închiderea centrului cultural turc şi a biroului comercial de la Beirut, ca reacţie la răpirea a doi piloţi ai companiei Turkish Airlines în capitala libaneză. Cei doi piloţi au fost răpiţi vineri de o grupare care cere Ankarei să îşi exercite influenţa asupra insurgenţilor sirieni pentru ca aceştia să elibereze nouă şiiţi libanezi răpiţi în mai 2012.

Guvernul de la Ankara a îndemnat cetăţenii turci să părăsească Libanul şi să evite călătoriile în această ţară. Răpirea celor doi piloţi turci a fost revendicată de Gruparea Vizitatorilor Imamului Al-Rida, după numele unui cleric venerat de şiiţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO