Turcia: Alţi aproape 50.000 de funcţionari publici, concediaţi prin decret

Aproape 50.000 de funcţionari publici suplimentari din Turcia au fost concediaţi prin decret, în condiţiile în care guvernul continuă epurările angajaţilor din sectorul de stat după tentativa de lovitură de stat din luna iulie, informează vineri DPA, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 02 sept. 2016, 14:12
Turcia: Alţi aproape 50.000 de funcţionari publici, concediaţi prin decret

În acest număr sunt incluşi peste 20.000 de funcţionari publici care lucrează în Ministerul Educaţiei şi alţi aproape 8.000 din serviciile de poliţie, relatează agenţia de ştiri Anadolu.

Până la jumătatea lui august, Turcia suspendase deja peste 80.000 de funcţionari publici, ceea ce face ca acum numărul acestora să se apropie de 130.000.

Guvernul a jurat ‘să cureţe’ sectorul funcţionarilor publici de susţinătorii clericului islamic Fethullah Gulen, pe care îl acuză că ar fi în spatele tentativei de puci de la 15 iulie.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 20.000 de suspecţi – printre care militari, judecători, procurori şi jurnalişti – sunt în prezent reţinuţi în legătură cu investigaţiile privind tentativa de lovitură de stat.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a decretat stare de urgenţă timp de trei luni în săptămâna de după tentativa de puci, ceea ce permite guvernului să conducă prin decrete.

Noi decrete au fost anunţate, precizează Anadolu, care ar urma să le permită judecătorilor şi procurorilor ieşiţi la pensie să revină în serviciul public în anumite circumstanţe.

De asemenea, paşapoartele celor căsătoriţi cu cei suspectaţi că ar fi susţinători ai lui Gulen pot fi declarate invalide.

Turcia consideră mişcarea lui Gulen organizaţie teroristă. Clericul islamic, care locuieşte în SUA după ce s-a autoexilat, a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, notează DPA.

Te-ar mai putea interesa și
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. Cum funcționează sistemul și ce puteți urmări
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. ...
Platforma piciordeplay.ro, care arată că este cel mai mare furnizor de teatru online din România, anunță că ad epășit deja 10.000 de utilizatori. Platforma amintită a transmis deja peste 50......
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primul trimestru din acest an a ajuns ...
Protest spontan la Registrul Comerţului Bucureşti. Activitatea cu publicul este suspendată
Protest spontan la Registrul Comerţului Bucureşti. Activitatea cu publicul este suspendată
Activitatea cu publicul este suspendată luni dimineaţa la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ...
Aproape 30% dintre salariaţi lucrau în întreprinderi din grupuri multinaţionale controlate din străinătate, în 2022 – date INS
Aproape 30% dintre salariaţi lucrau în întreprinderi din grupuri multinaţionale controlate din străinătate, în 2022 ...
Aproape 30% din numărul total de salariaţi din întreprinderile active şi-au desfăşurat activitatea, în 2022, în întreprinderi ...