Turcia atacă puternic poziţiile PKK în Irak. 50 de avioane de vânătoare au bombardat rebelii kurzi

Aviaţia turcă a desfăşurat în noaptea de luni spre marţi o operaţiune de anvergură asupra poziţiilor rebelilor kurzi turci din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului, ca ripostă la un atac în care au murit 16 militari turci, relatează AFP, citând agenţia proguvernamentală turcă Anadolu.
Economica.net - mar, 08 sept. 2015, 07:05
Turcia atacă puternic poziţiile PKK în Irak. 50 de avioane de vânătoare au bombardat rebelii kurzi

Peste 50 de avioane de vânătoare turceşti au bombardat masiv timp de şase ore 20 de ţinte ale PKK, eliminând ‘între 35 şi 40 de terorişti’, afirmă agenţia de presă turcă.

Bazele PKK din Qandil, Hakurk, Zap, Metina, Gare şi Basyan au fost masiv bombardate. Printre ţintele avioanelor turceşti a fost şi un ‘grup de 20-25 de terorişti care au fugit din Turcia şi s-au repliat la bazele lor’.

Această operaţiune intervine unui atac sângeros, care a costat duminică viaţa a 16 militari turci la Daglica, în extremitatea de sud-est a Turciei, la frontiera cu Irakul, scrie Agerpres.

Guvernul Turciei a promis luni să eradicheze PKK a doua zi după acest atac, cel mai sângeros din ultimii ani împotriva forţelor sale armate.

Atacul PKK comis Daglica este cel mai de amploare de la reluarea confruntărilor între armata turcă şi rebelii kurzi la sfârşitul lunii iulie, care au spulberat discuţiile de pace angajate în toamna anului 2012 pentru a pune capăt conflictului soldat cu 40.000 de morţi din 1984 şi până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...