1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Turcia: Explozie puternică la Istanbul, 10 morţi şi 15 răniţi. Atacatorul sinucigaş ar fi un sirian

O puternică explozie s-a produs marţi în piaţa Sultanahmet din Istanbul. 10 persoane au murit şi 15 au fost rănite, conform Reuters. Deflagraţia a fost produsă de un atacator sinucigaş sirian, iar printre victime se află atât cetăţeni turci, cât şi străini, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters. Cei mai mulţi morţi sunt străini, conform autorităţilor. Guvernul turc a impus o interdicţie temporară asupra transmisiilor posturilor de televiziune.

12 ian, 2016 | Agerpres

Martori prezenţi la locul incidentului au declarat că au auzit o deflagraţie puternică, iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea maşini ale poliţiei şi serviciului de ambulanţă. Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută. Forţele de poliţie au încercuit zona.

Autorităţile impun o interdicţie temporară asupra transmisiilor posturilor TV

Guvernul turc a impus o interdicţie temporară asupra transmisiilor posturilor de televiziune după explozia puternică produsă marţi dimineaţă la Istanbul şi soldată cu cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi, relatează DPA.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus emite un ordin în acest sens, a anunţat RTUK, autoritatea turcă de monitorizare a audiovizualului.

Un reporter DPA a întâmpinat dificultăţi atunci când a intenţionat să se apropie de locul incidentului şi să fotografieze, în timp ce postul CNN Turk a anunţat că s-a confruntat cu 'restricţii' neclare în acoperirea evenimentului.

Premierul Davutoglu a convocat o reuniune de criză la Ankara

Premierul turc Ahmet Davutoglu a convocat marţi o reuniune de criză la Ankara după explozia de la Istanbul produsă în cursul dimineţii şi soldate cu cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi, relatează AFP.

La reuniune vor lua parte principalii oficiali turci din domeniul securităţii, printre care ministrul de interne Efkan Ala şi şeful Serviciului de informaţii turc (MIT) Hakan Fidan, a precizat o sursă guvernamentală turcă.

Şeful guvernului turc 'a fost în prealabil informat despre evoluţiile' de la Istanbul de către ministrul de interne.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO