1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Turcia: Justiţia pune sub acuzare 36 de manifestanţi care au participat la protestele din iunie

Procurorii din Istanbul au inculpat 36 de manifestanţi care au participat la valul de manifestaţii antiguvernamentale violente care au avut loc în oraş în iunie, pentru fapte calificate drept "teroriste", a anunţat vineri cotidianul turc Hürriyet, citat de AFP.

03 ian, 2014 | Mediafax

Aceste persoane sunt urmărite pentru o serie de crime şi delicte care merg de la "apartenenţa la o organizaţie teroristă" la "propagandă teroristă", trecând prin "posesie de substanţe periculoase", potrivit actului de acuzare citat de cotidian.

Fronda a izbucnit la 31 mai 2013 cu mobilizarea unui grup de ecologişti care contestau distrugerea unui parc din Istanbul şi s-a transformat rapid în mişcare politică masivă împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, acuzat de derivă autoritară şi că vrea să "islamizeze" societatea turcă.

Aceste manifestaţii, reprimate sever de poliţie, s-au soldat cu moartea a şase persoane, 8.000 de răniţi şi mii de arestări.

"Manifestaţiile, care au început în mai, au depăşit stadiul reacţiei democratice pentru a deveni câmpul de acţiune şi de propagandă al organizaţiilor teroriste, cu sprijinul grupurilor marginale", explică actul de acuzare.

Luna trecută, biroul procurorului din Istanbul a trimis deja 255 de persoane, dintre care şapte cetăţeni străini, în justiţie pentru participare la aceste manifestaţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO