Turcia şi-ar putea suspenda toate acordurile cu UE

Turcia şi-ar putea suspenda toate acordurile cu Uniunea Europeană, inclusiv cel de uniune vamală, dacă blocul comunitar va continua să aplice 'duble standarde' în negocierile cu Ankara, a avertizat luni Yigit Bulut, consilierul economic al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 23 mai 2016, 09:41
Turcia şi-ar putea suspenda toate acordurile cu UE

‘Să continue să aplice duble standarde, să continue să nu-şi respecte promisiunile faţă de cetăţenii turci, însă ar trebui să ştie că, dacă îşi păstrează această atitudine, Turcia va adopta unele decizii foarte radicale în foarte scurt timp’, a declarat Yigit Bulut, la postul oficial TRT.

Turcia ‘şi-ar putea revizui toate relaţiile cu UE, inclusiv acordurile de uniune vamală şi acordurile de readmisie a migranţilor. Europa trebuie să-şi respecte promisiunile’, a subliniat consilierul Bulut.

Potrivit cotidianului Bild de luni, care citează surse de la Berlin, guvernul german nu se aşteaptă ca Turcia să obţină din partea Uniunii Europene scutirea de vize pentru cetăţenii săi înainte de 2017, estimând că Ankara nu va îndeplini în acest an criteriile stabilite de Uniune.

Propunerea Comisiei Europene de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii turci a provocat discuţii aprinse, în condiţiile în care Ankara mai are de îndeplinit cinci din cele 72 de condiţii stabilite de UE.

Parlamentul European a anunţat în această lună că nu va lua în discuţie propunerea de liberalizare a vizelor până când Ankara nu îşi va modifica legislaţia antiteroristă, una din condiţiile rămase neîndeplinite.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...