Turcia va construi la Bucureşti o moschee cu o capacitate de 2.000 de persoane – Daily Sabah

Turcia va construi o moschee mare la Bucureşti, care va fi gata în termen de trei ani, relatează, miercuri, ziarul turc Daily Sabah. În schimb, în baza unui acord semnat cu autorităţile române, Turcia va aloca un spaţiu pentru construcţia unei biserici de către România la Istanbul.
Economica.net - joi, 25 iun. 2015, 03:55
Turcia va construi la Bucureşti o moschee cu o capacitate de 2.000 de persoane - Daily Sabah

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care a efectuat o vizită la Bucureşti în luna aprilie. Cele două ţări ar fi ajuns la un acord pentru a grăbi planurile de ridicare a moscheii, potrivit sursei citate de Agerpres.

Moscheea, care va fi construită pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, va avea o capacitate de 2.000 de persoane. Potrivit Daily Sabah, guvernul român a aprobat concesionarea suprafeţei necesare pentru ridicarea moscheii într-unul dintre cartierele centrale ale Bucureştiului, pe o perioadă de 49 de ani.

Construcţia ar urma să includă şi un complex cu o librărie, o şcoală de studiu al Coranului şi spaţii de recreere şi va avea caracteristicile arhitecturii din era otomană.

În Bucureşti se află deja zece clădiri folosite ca moschei, dar noua construcţie va fi o moschee veritabilă, nu o clădire convertită pentru o utilizare în acest scop.

Preşedinţia turcă a afacerilor religioase (DIB), care supervizează moscheile din Turcia, are în vedere construcţia a peste 100 de moschei în întreaga lume, în 38 de locuri lucrările fiind deja în curs.

Moscheea de la Bucureşti nu va fi singura construită de Turcia în Balcani, notează Daily Sabah. În mai, preşedintele Erdogan a pus piatra de temelie pentru ceea ce este considerată drept cea mai mare moschee din Balcani, la Tirana, lăcaş de cult cu o capacitate de 4.500 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...