1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 6 º

News

Turismul cu navele de croazieră fluvială în Delta Dunării, în creștere

Circa 235 de nave de croazieră fluvială, număr care poate fi considerat record având în vedere evoluția turismului de gen în zonă, vor ajunge anul acesta în Delta Dunării dacă nivelul fluviului se va menține la cote navigabile.

17 ian, 2014 | Agerpres

Președintele grupului de firme Europolis, Victor Iancu, a declarat pentru AGERPRES că până în prezent s-au semnat contracte pentru aproape 235 de nave de croazieră fluvială care anul acesta vor acosta în Portul Tulcea și la Mila 35, vasele ce vor avea la bord câte aproximativ 200 de turiști urmând să staționeze în județ aproape 280 de zile."Cele mai multe schimburi de pasageri vor fi efectuate de către navele fluviale din Ucraina și cele din Germania cu operatorii cărora colaborăm de aproape patru, respectiv opt ani", a spus Victor Iancu.

Acestor turiști care vor vizita Delta Dunării li se vor alătura pasagerii de pe 38 de nave de croazieră maritimă ce vor ajunge la Constanța în acest an și care și-au exprimat deja dorința de a vizita Rezervația Biosferei.

"Acum ne îngrijorează faptul că nu există rezerve de zăpadă în munții din Europa care să aprovizioneze continuu afluenții Dunării, pentru ca nivelul fluviului să permită navigația acestor vase de croazieră fluvială. Unele canale din Deltă trebuie să fie decolmatate, iar din păcate în continuare excursiile în complexul Somova-Parcheș nu vor fi posibile, din cauză că nu s-a intervenit la breșele din dig apărute anul trecut", a afirmat Victor Iancu.

Potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos, companie a statului care are ca obiect de activitate asigurarea condițiilor de navigație pe Dunărea maritimă și fluvială, încă de la sfârșitul anului trecut mai multe nave au eșuat din cauza nivelului scăzut al fluviului, incidentele fiind înregistrate în sectorul bulgăresc al Dunării.

Primele nave de croazieră fluvială au ajuns în Delta Dunării în anul 2001. Dacă atunci în Portul Tulcea au acostat circa șase nave de croazieră, în ultimii ani numărul lor a ajuns la peste 200, sosirile acestora în Portul Tulcea sau la Mila 35 fiind influențate în mod principal de cotele apelor Dunării.

România este prezentă zilele acestea la Târgul de turism din Stuttgart, inclusiv cu o ofertă privind sectorul turismului cu navele de croazieră fluvială, astfel că numărul sosirilor în Portul Tulcea ar putea crește.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO