1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Turismul mondial a generat în 2015 venituri de 1.400 de miliarde de dolari - Organizaţia Mondială a Turismului

Clasamentul mondial al veniturilor din turism, publicat vineri de Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), confirmă poziţia de lider a SUA, precum şi ascensiunea Chinei, care a devansat Spania ocupând a doua poziţie în clasamentul mondial, informează AFP, potrivit Agerpres.

06 mai, 2016 | Agerpres

Potrivit datelor preliminare privind veniturile din turism realizate în 2015, SUA (178 miliarde de dolari), China (114 miliarde de dolari), Spania (57 miliarde de dolari) şi Franţa (46 miliarde de dolari) sunt principalele destinaţii turistice ale lumii, atât în ceea ce priveşte veniturile din turismul internaţional.

Veniturile generate din turism la nivel mondial au crescut cu 3,6% în 2015, până la 1.400 miliarde de dolari (1.200 miliarde de euro), sau o medie de patru miliarde de dolari pe zi. Aceasta în condiţiile în care sosirile de turişti au crescut cu 4,4% în 2015, până la un record de 1,184 miliarde.

UNWTO subliniază că pentru al patrulea an consecutiv, turismul internaţional a crescut mai rapid decât comerţul mondial cu bunuri, astfel că ponderea turismului în exporturile mondiale a ajuns la 7% în 2015.

'Turismul este astăzi o categorie importantă a comerţului internaţional cu servicii. În pofida unei relansări economice slabe, cheltuielile cu turismul internaţional au crescut semnificativ în 2015, ceea ce scoate în evidenţă relevanţa acestui sector în stimularea creşterii economice, impulsionarea exporturilor şi crearea de locuri de muncă pentru un număr crescut de economii din întreaga lume' a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

În prezent turismul internaţional reprezintă 7% din exporturile mondiale totale şi 30% din exporturile de servicii. Ponderea turismului în exporturile totale de bunuri şi servicii a crescut de la 6% la 7%. În topul categoriilor mondiale de exporturi, turismul se situează pe poziţia a treia, după combustibili şi produse chimice, devansând produsele alimentare şi automobilele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO