Turismul mondial a generat în 2015 venituri de 1.400 de miliarde de dolari – Organizaţia Mondială a Turismului

Clasamentul mondial al veniturilor din turism, publicat vineri de Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), confirmă poziţia de lider a SUA, precum şi ascensiunea Chinei, care a devansat Spania ocupând a doua poziţie în clasamentul mondial, informează AFP, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 06 mai 2016, 17:50
Turismul mondial a generat în 2015 venituri de 1.400 de miliarde de dolari - Organizaţia Mondială a Turismului

Potrivit datelor preliminare privind veniturile din turism realizate în 2015, SUA (178 miliarde de dolari), China (114 miliarde de dolari), Spania (57 miliarde de dolari) şi Franţa (46 miliarde de dolari) sunt principalele destinaţii turistice ale lumii, atât în ceea ce priveşte veniturile din turismul internaţional.

Veniturile generate din turism la nivel mondial au crescut cu 3,6% în 2015, până la 1.400 miliarde de dolari (1.200 miliarde de euro), sau o medie de patru miliarde de dolari pe zi. Aceasta în condiţiile în care sosirile de turişti au crescut cu 4,4% în 2015, până la un record de 1,184 miliarde.

UNWTO subliniază că pentru al patrulea an consecutiv, turismul internaţional a crescut mai rapid decât comerţul mondial cu bunuri, astfel că ponderea turismului în exporturile mondiale a ajuns la 7% în 2015.

‘Turismul este astăzi o categorie importantă a comerţului internaţional cu servicii. În pofida unei relansări economice slabe, cheltuielile cu turismul internaţional au crescut semnificativ în 2015, ceea ce scoate în evidenţă relevanţa acestui sector în stimularea creşterii economice, impulsionarea exporturilor şi crearea de locuri de muncă pentru un număr crescut de economii din întreaga lume’ a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

În prezent turismul internaţional reprezintă 7% din exporturile mondiale totale şi 30% din exporturile de servicii. Ponderea turismului în exporturile totale de bunuri şi servicii a crescut de la 6% la 7%. În topul categoriilor mondiale de exporturi, turismul se situează pe poziţia a treia, după combustibili şi produse chimice, devansând produsele alimentare şi automobilele.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...