Turismul românesc bate recordul ultimilor 10 ani, la gradul de ocupare

Gradul de ocupare din această săptămână pe Litoral, în Delta Dunării, dar şi în zonele montane sau staţiunile balneare este la nivel maxim, fiind unul fără precedent în ultimii 10 ani, susţine preşedintele preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.
Economica.net - mar, 14 aug. 2018, 14:44
Turismul românesc bate recordul ultimilor 10 ani, la gradul de ocupare

„România e ocupată de tichetele de vacanţă. Grad maxim de ocupare pe Litoral şi în Delta Dunării în această săptămână. Situaţia este identică în toate destinaţiile de vacanţă româneşti. În turismul montan, în staţiunile balneare, în destinaţiile de agroturism, în Delta Dunării şi chiar în marile oraşe turistice, gradul de ocupare este unul fără precedent, în ultimii 10 ani. Tichetele de vacanţă acordate masiv în sectorul bugetar şi chiar şi în cel privat, în ultimele săptămâni şi luni, precum şi tendinţă masivă a românilor de a merge în vacanţă în luna august, a vacanţelor mari şcolare, face ca în acest moment, în România, să avem o situaţie de record în ultimii 10 ani, în beneficiul turismului românesc, impulsionat, astfel, de tichetele de vacanţă. Românii redescoperă România turistică”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Corina Martin.

În opinia acesteia, noua tendinţă în turism este aceea a circuitelor care ating mai multe staţiuni şi destinaţii, pentru că tichetele de vacanţă „obligă” la nopţi de cazare şi servicii turistice în România.

„Turiştii români preferă acum circuite organizate, prin agenţiile de turism, în locul unui sejur într-o singură destinaţie. Asta pentru că agenţiile le compun orice pachet turistic, cu tarife mai mici faţă de cele ale hotelurilor sau cele de pe site-urile europene de rezervări. Faptul că agenţiile de turism pot include, pe lângă nopţi de cazare în pensiuni sau hoteluri, şi servicii de masa, bilete la atracţiile turistice (Telegondola, Mocaniţa, vaporaşe de croaziera pe lacuri sau pe mare, telecabine, muzee, Delfinariu, evenimente gen „Seara Dobrogeană” sau Untold sau concerte) atrage posesorii de tichete de vacanţă spre agenţiile de turism, unde îşi compun orice pachet de vacanţă în România îşi doresc, pachet pe care îl plătesc prin tichete de vacanţă”, a menţionat Corina Martin.

Potrivit sursei citate, unii turoperatori de pe Litoral includ biletul la spectacolul „Seara Dobrogeană” în pachetele de vacanţă pe luna septembrie, ca bonus oferit turiştilor români şi străini care aleg Litoralul românesc. Turiştii vor putea participa la acest spectacol pe 15 şi 16 august 2018, alături de cei peste 100 de dansatori din toate etniile Dobrogei.

„La „Seara Dobrogeană”, 20% dintre participanţi sunt turişti străini, iar aproximativ 30% sunt turişti români din toate colţurile ţării. O veste foarte bună este ca unii turoperatori de pe Litoral includ biletul la Seara Dobrogeană în pachetele de vacanţă pe septembrie, ca bonus oferit turiştilor care aleg Litoralul românesc. Aceeaşi tendinţă acum între hotelierii din Mamaia şi Constanţa, care oferă bilet la cină cu spectacol tradiţional pentru a-şi atrage turişti în hotelurile lor în septembrie. Joi, 16 august, un nou spectacol incendiar „Seara Dobrogeană”! Invităm oaspeţii să poarte ceva roşu, culoare dobrogeană. Promitem dans, muzică, cină bogată, cu preparate din toate bucătăriile minorităţilor, veselie şi ….praf de dragoste. Va pluti în aer. Să fie bucurie, aşa cum e şi dragostea! Vom cânta alături de Formaţia Ianina şi vom dansa cu toţii, alături de cei peste 100 de dansatori turci, greci, tătari, aromâni, ruşi-lipoveni, armeni şi dobrogeni, împreună cu turişti români şi străini şi cu localnici dobrogeni. Părintele Gabriel de la Mănăstirea Sf. Efrem şi Părintele Mihai de la Topraisar vor fi alături de noi. Celebrăm dragostea dobrogeană! Fiecare Marie şi Marian sunt invitaţi gratuit!”, a completat preşedintele FAPT.

Te-ar mai putea interesa și
Campania de vaccinare anti-COVID: 71.922 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
Campania de vaccinare anti-COVID: 71.922 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 - Pfizer, 8.481 - AstraZeneca şi 8.623 -......
BCE va încetini achiziţiile de obligaţiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
BCE va încetini achiziţiile de obligaţiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
Banca Centrală Europeană va încetini până în iulie ritmul achiziţionării de obligaţiuni şi va indica la finalul ...
Cîţu: Nu există un grup de lucru la MS care să verifice metodologia de raportare a deceselor COVID
Cîţu: Nu există un grup de lucru la MS care să verifice metodologia de raportare a deceselor COVID
Premierul Florin Cîţu a declarat că nu există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii privind raportarea ...
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, duminică după-amiaza, se circulă în condiţii de aglomeraţie, ...