1EUR = 4.7491 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Turiştii care vizitează Grecia, sfătuiţi să aibă numerar şi medicamente de bază

Turiştii care se deplasează în Grecia trebuie să aibă asupra lor fonduri în numerar şi medicamente de primă necesitate, pentru a face faţă situaţiilor dificile, recomandă Ministerul francez de Externe, potrivit site-ului ziarului Le Figaro, citat de Mediafax.

08 iul, 2015 | Agerpres

"Le recomandăm cetăţenilor care intenţionează să meargă în Grecia să aibă asupra lor bani suficienţi în numerar şi medicamente de primă necesitate, în contextul penuriei generate de lipsa unui acord între Guvernul de la Atena şi creditori", a comunicat Ministerul francez de Externe.

Retragerile de la automatele bancare sunt limitate la 60 de euro pe zi în Grecia, în contextul controlului capitalului financiar din cauza intrării economiei elene în incapacitate de plăţi.

Chiar dacă măsura nu vizează persoanele care deţin carduri emise în străinătate, riscul ca turiştii străini să ajungă în situaţii dificile există, atrage atenţia Ministerul francez de Externe. "Din cauza riscurilor de aşteptare la automatele bancare şi de suspendare a activităţii acestora în unele cazuri, turiştilor care merg în Grecia li se recomandă să aibă numerar suficient", subliniază diplomaţia franceză.

"Un număr din ce în ce mai mare de magazine refuză cardurile bancare în Grecia, cerând plăţi în numerar inclusiv pentru servicii hoteliere", subliniază Ministerul francez de Externe.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO