Turiştii români acordă atenţie suplimentară feedback-ului acordat hotelurilor sau pensiunilor în care se cazează

Turiștii români au devenit din ce în ce mai exigenți atunci când vine vorba despre alegerea hotelului pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sau a vacanțelor împreună cu cei dragi, este concluzia unei analize realizată de platforma de rezervări hoteliere, Travelminit.ro. În afară de confortul camerei de hotel, aceștia își mai doresc să existe activități în hotel, petreceri tematice și chiar evenimente dedicate celor mici.
Economica.net - Dum, 15 dec. 2019, 08:04
Turiştii români acordă atenţie suplimentară feedback-ului acordat hotelurilor sau pensiunilor în care se cazează

4 din 10 români dau feedback hotelului unde sunt cazați

Dacă acum cinci ani doar unul din 15 români oferea feedback online hotelului unde se caza, astăzi datele s-au îmbunătățit considerabil. Românii oferă feedback hotelului sau pensiunii unde s-au cazat și apreciază condițiile de cazare, locația, masă, dar și spațiile de joacă pentru copii și activitățile suplimentare disponibile în hotel.

Anul acesta aproape 28.000 de review-uri au fost înregistrate de Travelminit.ro, majoritatea apreciind raportul calitate/preț, locația, curățenia camerelor și a spațiilor publice dar și atitudinea personalului.

Cele mai apreciate hoteluri din acest an

Hotelul anului conform concluziilor Travelminit.ro este hotelul Szeifert din Sovata, apreciat de 287 de turiști pentru curățenia, amabilitatea personalului și serviciile de calitate. Prețul unei nopți de cazare la hotelul Szeifert din Sovata începe de la 100 lei/noapte. Al doilea cel mai apreciat hotel a fost Royal Boutique Mangalia urmat de Grand Hotel Balvanyos.

Cele mai apreciate pensiuni din România au fost, pensiunea Element Alba Iulia, Casă Bertha Sighișoara și pensiunea Lacrima Izei Sacel. Cel mai apreciat apartament închiriat în regim hotelier a fost proprietatea Nice & Cozy din Timișoara. Travelminit.ro include acum aproape 750 de astfel de apartamente închiriate în regim hotelier.

În 2019 s-au înregistrat un total de 27.205 review-uri ale oaspeților și aproape 600.000 de înnoptări rezervate.

Dacă evaluarea serviciilor primite și a curățeniei este în general una pozitivă, lucrurile stau complet diferit în ceea ce privește satisfacția meselor servite în cadrul spațiului de cazare și acest element primește în general cel mai mic punctaj în cadrul evaluărilor turiștilor. O situație similară se întâmplă și cu raportul calitate – preț al pachetului rezervat, majoritatea turiștilor români acordând punctaj scăzut pentru acest aspect. 

Turiștii români apreciază atenția primită și comunicarea cu reprezentanții proprietăților de tip apartament, case de oaspeți și pensiuni, astfel că le-au acordat o notă medie de 9,3 din 10. Aceștia sunt mai puțin mulțumiți de atitudinea personalului din hoteluri, a căror servicii au fost apreciate cu notă 8,8 din 10.

Este important de menționat și că se face o diferența și între așteptările turiștilor care călătoresc în scop de business și cei care călătoresc pentru a-și petrece vacanța, primii evaluând mult mai critic calitatea serviciilor primite.

Cele mai apreciate localități din România pentru calitatea hotelurilor și pensiunilor sunt Sibiu și Sovata, iar pe locurile secunde se regăsesc localități precum Sighișoara, Praid, dar și localitățile montane consacrate precum Sinaia, Bușteni, Brașov și Predeal.

Dacă în restul anului românii caută să profite de atracțiile din jurul hotelului unde sunt cazați, de sărbători mulți dintre ei se limitează la petrecerile hotelurilor și activitățile disponibile în cadrul proprietăților. De aceea sunt căutate hotelurile cu SPA, piscină, dar și cu activități pentru copii.

„Turiștii care călătoresc de sărbători preferă să se bucure de confortul hotelului în care sunt cazați, exploatează toate facilitățile acestuia, profită de mesele îmbelșugate și sunt mult mai permisivi în ceea ce privește bugetul de vacanță” a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro.

Te-ar mai putea interesa și
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care va influența fiecare domeniu al existenței noastre, de la sectorul medical......
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...