Turiştii români îşi plătesc călătoriile cu cardul şi folosesc tot mai mult mobilele pentru căutări – studiu

Românii preferă să facă uz de carduri pentru a-şi plăti călătoriile (99%) şi apelează la telefoanele mobile pentru căutări şi rezervări, arată un studiu al unei agenţii online de turism, remis miercuri Agerpres.
Economica.net - mie, 29 iul. 2015, 17:53
Turiştii români îşi plătesc călătoriile cu cardul şi folosesc tot mai mult mobilele pentru căutări - studiu

Potrivit documentului, 16% dintre turiştii români preferă această metodă pentru rezervări şi 17% pentru căutări.

Pe plan internaţional, ruşii folosesc mobilele cel mai mult pentru rezervări (19%) şi căutări (32%), în timp ce polonezii le folosesc mai puţin pentru rezervări (8%) şi mai mult pentru căutări (21%).

Atunci când e vorba de rezervarea de călătorii, cardurile reprezintă cea mai utilizată metodă de plată atât pe plan internaţional, cât şi în România (99%). Pe plan internaţional, conform datelor Tripsta, alte metode de plată utilizate sunt depozitele bancare, instant banking şi PayPal.

În ceea ce-i priveşte strict pe români, aceştia folosesc în principal cardul atunci când plătesc pentru călătorii de pe desktop (98%), mobil (99%) sau iOS (93%), în timp ce un număr limitat de călători români folosesc şi depozitul bancar ca metodă de plată (desktop – 2%, mobil – 1% şi iOS – 3%).

Cea mai scumpă rezervare de pe mobil făcută de un călător român a fost pe ruta Bucureşti – Washington şi a costat 871 euro, în timp ce biletul cel mai scump achiziţionat via iOS a fost pentru un zbor Iaşi – Ljubljana, la preţul de 529 euro. Pe de altă parte, conform aceloraşi date, cea mai scumpă călătorie achiziţionată de pe desktop a fost de la Bucureşti la Kinshasa (Congo), la preţul de 4.123 euro.

Cele mai ieftine călătorii rezervate de români au costat între 18 – 33 de euro. De pe mobil, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bodrum – Istanbul (Turcia) pentru 33 de euro, în timp ce un zbor Londra (UK) – Dublin (Irlanda) a fost cel mai ieftin achiziţionat de pe iOS, pentru 18 euro. În acelaşi timp, atunci când vine vorba de zboruri rezervate de pe computere staţionare, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bucureşti – Milano şi a costat 19 euro.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...