Turiştii se ceartă la începutul vacanţei. Tichetele de concediu ar lungi sejurul şi ar aduce liniştea

Sejurul mediu al unei familii de români este de şase zile, dar în primele trei zile majoritatea cuplurilor se ceartă, iar tichetele de vacanţă ar rezolva problema, pentru că ar creşte durata concediului, a declarat vicepreşedintele FPTR, Dragoş Răducan.
Economica.net - mar, 19 nov. 2013, 17:00
Turiştii se ceartă la începutul vacanţei. Tichetele de concediu ar lungi sejurul şi ar aduce liniştea

Potrivit lui Răducan, consumul de bere pe familie creşte în concedii de patru ori, de la o bere pe zi la bărbaţi la trei beri şi de la nicio bere la femei la o bere pe zi.

„Cu toate acestea, din cauza împărţirii banilor cu statul şi în bugetul de familie, ca să descriu metaforic lipsurile financiare, în primele trei zile de concediu, majoritatea cuplurilor se ceartă, continuând discuţiile asupra bugetului începute la plecarea în concediu. Din acest motiv, în primele trei zile de vacanţă sunt încruntaţi, nervoşi, şi dacă nu se ceartă între ei, îşi ceartă copiii”, a spus vicepreşedintele FPTR la Mediafax Talks about Brewing and Hospitality.

Din această cauză, doar trei zile care le mai rămân din cele şase pe care şi le permit pentru un concediu într-o destinaţie turistică nu sunt suficiente pentru relaxare, odihnă şi recuperarea forţei de muncă.

Oficialul federaţiei spune că vacanţele de şase zile, maximul pe care şi-l permit 90% dintre români, sunt departe de media europeană, care depăşeşte 14 zile.

Reintroducerea tichetelor de vacanţă, pe lângă efectul pozitiv al fiscalizării integrale a serviciilor de turism, va duce şi la creşterea numărului de zile de vacanţă pe care şi le vor permite românii, a adăugat Răducan.

„Satisfacţia angajatorului care va da tichete de vacanţă este că, pe lângă recuperarea fizică şi psihică, va aduce şi veselie şi bucurie în familie şi la o atmosferă relaxată în concediu, contribuind astfel la creşterea populaţiei României”, a încheiat Dragoş Răducan.

Guvernul a decis în luna august să menţină şi anul viitor interdicţia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis să blocheze plăţile şi în 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Procurorul general al CPI a început o anchetă cu privire la posibile crime de război care ar fi fost comise în teritoriile palestiniene
Update: Procurorul general al CPI a început o anchetă cu privire la posibile crime de război care ar fi fost comise în ...
Update: Lansarea unei anchete de către Curtea Penală Internaţională (CPI) privind presupuse crime de război în teritoriile palestiniene este o ”decizie politică” care ilustrează...
Guvernul de la Londra va crește cu 6% taxa pentru companii în 2023
Guvernul de la Londra va crește cu 6% taxa pentru companii în 2023
Guvernul britanic va majora taxa pe companii, de la 19% până la 25% în 2023, aceasta urmând să fie prima creştere după ...
Italienii de la Gruber Logistics au cumpărat 100 de camioane IVECO S-Way alimentate cu gaz natural lichefiat
Italienii de la Gruber Logistics au cumpărat 100 de camioane IVECO S-Way alimentate cu gaz natural lichefiat
Compania italiană Gruber Logistics, care activează și în România, în județul Bihor, a anunțat miercuri că a semnat ...
Companiile Bosch și Microsoft vor construi o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea între mașini și cloud
Companiile Bosch și Microsoft vor construi o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea între mașini ...
Grupul german industrial Bosch a anunțat miercuri că începe o colaborare cu Microsoft pentru a dezvoltă o platformă ...