1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Turism

Turkish Airlines este interesată de extinderea în judeţul Tulcea

Compania Turkish Airlines vrea să îşi extindă activitatea, în viitorul apropiat, pentru piaţa din judeţul Tulcea şi pentru a promova destinaţia turistică Delta Dunării, în întreaga lume, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

12 sep, 2018 | ECONOMICA.net

În acest scop, reprezentanţii companiei Turkish Airlines s-au întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene din judeţul Tulcea, precum şi cu reprezentanţii principalilor operatori economici din turism, agenţi economici importanţi pentru judeţul Tulcea, agenţii de turism şi domeniile conexe.

De asemenea, s-a discutat oportunitatea pe care o reprezintă redeschiderea, de anul viitor, a Aeroportului Internaţional "Delta Dunării" - Tulcea, care ar putea oferi posibilitatea unor curse regulate şi a unor curse charter, pe care le-ar putea opera inclusiv compania Turkish Airlines. Întâlnirea a fost organizată la Consiliul Judeţean Tulcea, cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Prefecturii Tulcea şi al Primăriei Municipiului Tulcea.

Destinaţia turistică Delta Dunării şi Dobrogea de nord are nevoie de transport aerian, motivul pentru care AMDTDD a răspuns solicitării reprezentanţilor companiei Turkish Airlines de a iniţia discuţii cu autorităţile şi cu operatorii economici din judeţul Tulcea, astfel încât să se evalueze concret oportunităţile lansării unor curse care să lege destinaţiile turistice din întreaga lume, incluzând aeroportul de la Tulcea.

Până atunci, însă, este foarte importantă creşterea numărului de zboruri pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanţa, în contextul lansării unor pachete turistice care să includă ambele judeţe din Dobrogea, au precizat reprezentanţii Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

"Avem foarte multe persoane interesate ca Turkish Airlines să zboare de pe Aeroportul Internaţional din Tulcea. Dorim să aducem mai uşor muncitorii la şantierul naval Tulcea. De asemenea, dorim să-i ajutăm şi pe cei care lucrează în afară, sunt importante comunităţi din judeţul Tulcea care lucrează în alte ţări şi vor să se întoarcă acasă, în perioada sărbătorilor. Pe scurt, putem spune că şi Turkish Airlines are nevoie de Tulcea, şi Tulcea are nevoie de Turkish Airlines", a precizat Dumitru Mergeani, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Tulcea.


La rândul său, Ahmet Akpinar, general manager Romania Turkish Airlines, a precizat că Delta Dunării este o destinaţie turistică foarte importantă pentru compania pe care o reprezintă.

"Suntem astăzi aici deoarece Delta Dunării este foarte importantă pentru noi. Am mai desfăşurat activităţi similare pentru a promova destinaţii turistice din România şi nu numai. Avem activitate la Constanţa şi la Bucureşti, dar şi alte oraşe, printre care şi Tulcea, se dezvoltă în ultima perioadă, chiar mai repede decât Bucureştiul. Pas cu pas, vom dezvolta şi aceste noi destinaţii, cu sprijinul autorităţilor loacle. Sperăm că vom veni aici mai des", a precizat Ahmet Akpinar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO