Turoperatori: Tarifele pentru circuitele turistice se vor majora cu minimum 5% în 2018

Tarifele pentru circuitele turistice cu avionul se vor majora cu cel puţin 5% în 2018, din cauza cererii înregistrate la nivel mondial, dar şi a preţurilor practicate de companiile aeriene, potrivit estimărilor turoperatorilor.
Economica.net - mie, 15 nov. 2017, 12:40
Turoperatori: Tarifele pentru circuitele turistice se vor majora cu minimum 5% în 2018

Aceştia apreciază că circuitele pe Africa şi America de Nord vor fi printre cele mai căutate în 2018, iar tarifele medii alocate vor fi între 1.100 – 1.500 de euro.

‘2017 este cumva un punct de inflexiune din punct de vedere al tarifelor. Preţurile au scăzut destul de mult în afara Europei în ultimii cinci ani şi au scăzut mai ales datorită bătăliei între companiile aeriene, în special pe zona de Asia, dar şi datorită dezvoltării reţelei hoteliere din afara Europei şi, implicit, a concurenţei în a-şi atrage clienţi. În 2017, au crescut şi volumele de cumpărare la hoteluri de către agenţii din România ceea ce a mai redus din preţ. Din 2018 vor creşte preţurile pentru că există o cerere uriaşă la nivel mondial. Sunt destinaţii, precum Namibia, unde abia mai găsim disponibilitate pe zborurile interne’, a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Stoica CEO Eturia.

În opinia acestuia, creşterea preţurilor la pachetele turistice se va situa între 5% şi 10%, în principal din cauza companiilor aeriene care îşi reaşează preţurile.

‘Asta în spatele a ceea ce vedem noi ca promoţii. Cred, simt cumva, că şi preţul carburanţilor va contribui la majorarea tarifelor în turism. Mă aştept la o creştere a pachetelor turistice între 5-10%. Nu ştiu cât la sută va fi absorbit de noi, de furnizori, cum se va vedea în piaţă. Probabil că undeva la 5% se va vedea şi în piaţă. În România, pentru că în străinătate deja au crescut preţurile pachetelor turistice’, spune Sorin Stoica.

Acesta consideră că cele mai căutate circuite, ca preţuri, sunt între 1.300 -1.500 de euro, aici regăsindu-se atât circuitele în China, Japonia şi India, unde sunt bine vândute sau cele de plaje în locuri exotice. Există şi clienţi care rezerva vacanţe de multe mii de euro, şi nu neapărat în zona de luxury pentru că o vacanţă de trei săptămâni în America de Sud, numai avionul este câteva mii de euro, poate spre 5.000 de euro pentru un cuplu, apreciază Stoica. Peru este una dintre destinaţiile care cresc de la an la an în vânzări, iar în Africa, Tanzania a rămas în top, dar acum vin în forţă Kenia şi Namibia.

‘Tarifele pentru circuitele turistice cu avionul se vor majora în 2018, comparativ cu 2017, cu peste 5%, dată fiind cererea tot mai mare pentru acest tip de produs. Turiştii care preferă circuitele sunt persoane trecute de 40 de ani, care merg neînsoţite de copii. Cei care aleg circuitele îşi planifică din timp vacanţa. De regulă, recurg la achiziţionarea acestui tip de produs pentru că au fost deja în majoritatea destinaţiilor de pe litoral, inclusiv din Grecia, Spania, Turcia’, a precizat, pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Acesta spune că, pentru Europa, bugetul mediu este de aproximativ 400 de euro/persoană, în timp ce pentru destinaţiile din afara Europei creşte la 1.600 – 1.700 de euro. Pentru circuite, cheltuielile cu cazarea, masa şi transportul sunt mai mari decât cele pentru un sejur la plajă, care de obicei este achiziţionat cu un regim de masă all inclusive.

‘În Europa, destinaţia vedetă a celor care prefera circuitele TUI TravelCenter este regiunea italiană Toscana. În Asia, un produs apreciat de turiştii noştri este circuitul Singapore-Insula Bintan-Malaezia. De mare succes sunt şi circuitele în Maroc, Africa şi cele din Mexic. Pentru noi, vedeta este circuitul Singapore-Insula Bintan-Malaezia’, spune Cosmin Marinof.

La rândul său, directorul executiv al agenţiei de turism Christian Tour, Marius Pandel, crede că o creştere de preţ de 5% în 2018 este firească.

‘Diferenţele de preţ, în uşoară creştere, de maxim 5%, sunt normale. Noi venim cu un nou concept prin care invităm turiştii să experimenteze tot ce ţine de o anume destinaţie, de la mâncare, cultură, natură. Vrem să alocăm mai mult timp pentru fiecare zonă din circuit, astfel încât să creăm experienţe frumoase’, a spus Marius Pandel.

De asemenea, noile destinaţii pentru circuitele organizate de Cocktail Holidays se adresează turiştilor cu experienţă în astfel de programe turistice, care au vizitat deja toată Europa şi vor să exploreze alte continente. Vacanţele au o durată de minimum opt zile şi le oferă turiştilor ocazia să cunoască destinaţia în amănunt, cu ajutorul unui ghid specializat. Tariful unui astfel de circuit porneşte de la 850 euro/persoană.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...