1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

TVA redusă la carne: Sindicaliştii din Industria Alimentară protestează, vineri, în faţa Ministerului Finanţelor

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară vor protesta vineri, în intervalul orar 10,00-14,00, în faţa sediului Ministerului Finanţelor Publice, pentru a semnala faptul că Guvernul şi reprezentanţii FMI refuză să reducă TVA de la 24% la 5%, pentru carne şi produse din carne, începând cu 1 ianuarie 2015.

05 dec, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat remis  Agerpres, la acţiunea de protest vor participa aproximativ 500 de membri ai federaţiei, lucrători din societăţile comerciale producătoare şi procesatoare de carne.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat recent, că, potrivit unei Directive a Comisiei Europene, cota de TVA la toate produse alimentare nu se poate reduce sub 15% până în 31 decembrie 2015, dar şi că este nevoie de introducerea agriculturii ecologice în clasificarea CAEN. Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a anunţat că în proiectul de buget pentru 2015 este propusă scăderea TVA de la 24% la 9% la produsele bio.

Reprezentanţii din industria cărnii au cerut ca experţii organizaţiilor implicate în campania de reducere a TVA la carne şi produse din carne să fie invitaţi la discuţiile cu misiunea Fondului Monetar Internaţional privind bugetul pe 2015 şi să le expună acestora motivele oportunităţii acestei măsuri.

Pro Agro susţine că oportunitatea măsurii de reducere a TVA la carne şi produse din carne ar fi mai evidentă dacă statul ar încasa TVA pe coduri CAEN şi ar vedea în acest fel de unde vin banii la buget şi unde sunt încasări slabe din cauza evaziunii.

Asociaţiile profesionale din domeniul producţiei şi procesării cărnii, membre ale Federaţiei Naţionale Pro Agro (Asociaţia Română a Cărnii - ARC, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România - APCPR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România - UCPR), în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe 'SINDALIMENTA', Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - ANPCPPSR şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România - AMRCR, au iniţiat în aprilie 2014 o campanie la nivel naţional, de reducere a TVA la carne şi la produsele din carne, în care sunt implicaţi şi consumatorii.

Până pe 2 decembrie, peste 204.000 de români au semnat petiţia de reducere la 5% a TVA la carne şi la preparatele din carne. Cei mai mulţi semnatari sunt din zona Bucureşti/Ilfov, urmaţi de arădeni şi braşoveni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO