1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

TVR News va fi închis de la 1 august, iar posturile de conducere vor fi reduse

Postul TVR News va fi închis de luna viitoare iar Direcţia Ştiri şi Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive vor fi comasate, pentru a limita cheltuielile de funcţionare ale TVR, se arată într-un comunicat transmis marţi de televiziunea publică, notează Agerpres.

21 iul, 2015 | Agerpres

Aceste măsuri au fost adoptate în şedinţa de marţi a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR. Reprezentanţii TVR atrag atenţia că, din cauza situaţiei financiare, activitatea postului public ar putea fi blocată.

CA al TVR a decis marţi închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, conţinutul urmând a fi preluat de celelalte canale TVR. Tot în şedinţa de marţi a fost luată în discuţie închiderea TVR HD şi transformarea postului TVR 2 într-unul cu emisie de înaltă definiţie. CA a hotărât şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat luni conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate - începând din anul 2005 - către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

'Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp', se arată în comunicatul televiziunii publice.

Conform sursei citate, în mod constant, administraţia Televiziunii Române a făcut publică situaţia financiară a instituţiei, luând în acelaşi timp şi o serie de măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul şi producţia TV. Potrivit documentului citat, 'cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 faţă de anul anterior, iar costurile de producţie au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 şi cu 9% pentru TVR 2'.

Televiziunea Română precizează că a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice, şi a modificării legislaţiei care afectează funcţionarea TVR.

'Taxa TV din România nu a fost indexată la inflaţie în ultimii 12 ani şi este cea mai mică din Europa, în condiţiile în care costurile operaţionale au crescut de la an la an', mai arată reprezentanţii TVR.

La finalul anului 2014, datoriile totale au scăzut cu peste 11% faţă de 2013, de la 787,8 milioane de lei la 699,4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligaţiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituţiei a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013 la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puţin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat, se menţionează în comunicat.

'Conducerea TVR a făcut cunoscute sursele de deficit şi numeroasele demersuri întreprinse pentru actualizarea cadrului legislativ în vederea unei finanţări corecte a televiziunii publice. În acest sens, a fost elaborată şi lansată în dezbatere publică o propunere de proiect legislativ, document transmis comisiilor de specialitate din Parlamentul României şi publicat pe site-ul tvr.ro', adaugă reprezentanţii televiziunii publice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO