Twitter a dublat limita de caractere pentru mesajele postate pe reţeaua de socializare

Reţeaua de socializare Twitter a dublat marţi numărul de caractere permise pentru un mesaj, la 280, o inovaţie destinată să atragă mai mulţi utilizatori şi deja inaugurată de preşedintele american, Donald Trump, informează AFP.
Economica.net - mie, 08 nov. 2017, 07:26
Twitter a dublat limita de caractere pentru mesajele postate pe reţeaua de socializare

”Am mărit numărul limită de caractere! Vrem ca toată lumea să se poată exprima mai uşor şi mai rapid”, a postat compania pe contul său de Twitter, marţi. Jack Dorsey, fondatorul reţelei, a ales un anunţ mai sobru: ”140+140!”

Utilizator pasionat al reţelei, preşedintele american, Donald Trump, a inaugurat deja noul format cu un mesaj de 216 caractere despre discursul ţinut în timpul vizitei sale în Coreea de Sud.

”Scopul nostru este să mărim numărul de caractere, păstrând în continuare viteza şi concizia care au consacrat Twitter”, au explicat reprezentanţii reţelei sociale care a testat recent modificarea pe conturile câtorva utilizatori.

Testele fiind considerate reuşite, ”lansăm schimbarea în toate limbile” cu alfabet latin pentru care limita de 140 de caractere era problematică, spre deosebire de japoneză, coreeană sau chineză, limbi mai compacte, informează Twitter.

Compania a ajuns la concluzia că limita de 140 de caractere îl face pe utilizator să piardă timpul modificând sau editând mesajul, cu riscul de a renunţ de tot la a mai utiliza Twitter.

După ce compania a anunţat, în septembrie, demararea testelor pentru mărirea numărului de caractere, informaţia a stârnit o avalanşă de reacţii, unii dintre utilizatori amuzându-se să testeze noua caracteristică, în timp ce alţii au folosit prilejul pentru a-l ironiza pe preşedintele Donald Trump.

”Voi renunţa la cele 140 de caractere suplimentare, dacă Twitter dezactivează contul lui Trump”, a scris DaShanne Stokes, militant pentru drepturile civile în Statele Unite, estimând că decizia Twitter va oferi preşedintelui ”o armă mai puternică cu care să facă rău mai multor oameni”.

Jennifer Grygiel, profesoară de comunicare la Universitatea din Syracuse, este optimistă în privinţa noii caracteristici care ”va modifica în mod fundamental, din nou, modul în care comunicăm”, a spus aceasta pentru AFP.

”Acest lucru va încetini viteza cu care utilizatorii consumă informaţia şi va permite mai multă claritate. Nu este un lucru rău în contextul actual în care liderii mondiali fac ameninţări militare prin intermediul reţelei sociale”, continuă profesoara universitară, făcând aluzie la Donald Trump.

Foarte activ pe Twitter unde postează de mai multe ori pe zi, preşedintele american foloseşte platforma pentru anunţurile importante de politică internă şi internaţională, dar şi pentru a-şi critica aliaţii, ironiza adversarii şi a ameninţa Coreea de Nord.

Săptămâna trecută, Twitter a anunţat că va lua ”măsuri”, fără să precizeze despre ce măsuri este vorba, după ce unul dintre angajaţii săi a suspendat, pentru câteva minute, contul lui Donald Trump.

Constrânsă să se reinventeze din cauza problemelor sale financiare – a pierdut 20 de milioane de milioane de dolari în cel de-al treilea trimestru, iar numărul de utilizatori activi stagnează la 330 de milioane -, decizia de mărire a limitei de caractere ar putea fi riscantă pentru Twitter, estimează AFP.

Încă din 2016, eventualitatea abandonării celor 140 de caractere devenite marca reţelei, a stârnit dezaprobarea anumitor utilizatori care cred că astfel reţeaua îşi pierde esenţa.

Analiştii consultaţi de AFP estimează că mărirea numărului de caractere nu va fi mişcarea magică care să ajute compania, neprofitabilă încă, în ciuda notorietăţii sale.

Anunţul nu i-a impresionat pe investitori, acţiunile înregistrând o scădere de 0,31%, până la valoarea de 19,57 dolari, pe piaţa electronică, după închiderea Wall Street în jurul orei 02:30 GMT.

Te-ar mai putea interesa și
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, arată informaţiile companiilor auto, transmite DPA....
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ...