Twitter a majorat preţul maxim de listare cu 25%, conferind ofertei o valoare de 17,4 mld dolari

Twitter a majorat luni preţul de listare la bursă cu până la 25%, datorită interesului mare al investitorilor pentru oferta publică iniţială, a cărei valoare ar putea atinge 17,4 miliarde de dolari, relatează Financial Times.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 17:21
Twitter a majorat preţul maxim de listare cu 25%, conferind ofertei o valoare de 17,4 mld dolari

Acţiunile operatorului platformei de mesagerie online vor avea un preţ cuprins între 23 şi 25 de dolari pe unitate, în loc de intervalul stabilit iniţial, de 17-20 de dolari. Noul interval de preţ conferă ofertei Twitter o valoare de până la 17,4 miliarde de dolari, în baza a 694 de milioane de acţiuni, care includ şi titlurile restricţionate şi opţiunile.

Twitter va obţine până la 2 miliarde de dolari prin vânzarea a maxim 80,4 milioane de titluri, respectiv aproximativ 13% din companie. Iniţial, Twitter oferă 70 de milioane de acţiuni, dar băncile pot exercita opţiunea de a prelua alte 10,5 milioane de acţiuni.

Vânzarea de acţiuni la bursă, aşteptată spre sfârşitul acestei săptămâni, va fi cea mai mare din sectorul tehnologiei după ce Facebook s-a listat la bursă anul trecut şi se anticipează că va declanşa un nou val de listări ale companiilor de profil.

Compania cu sediul în San Francisco a anunţat luna trecută un interval de preţ precaut al acţiunilor pentru a evita creşterea exagerată a acestora, cu care s-a confruntat Facebook. Analiştii se aşteptau însă ca Twitter să majoreze preţul ţintă al acţiunilor, datorită interesului mare al investitorilor.

Goldman Sachs va câştiga până la 25 de milioane de dolari ca aranjor principal al ofertei publice a Twitter. Surse apropiate situaţiei au declarat că băncile implicate în tranzacţie vor încasa comisioane de 3,25%, respectiv 65 de milioane de dolari, din suma atrasă de Twitter, din care 38,5% va reveni Goldman Sachs.

Un analist la Pivotal Research, Brian Wieser, a stabilit un preţ ţinta al titlurilor Twitter de 29 de dolari pe unitate, cu rating „cumpără”.

Robert Peck, analist la SunTrust Robinson Humphrey, a stabilit un preţ ţintă al acţiunilor de 50 de dolari pe unitate.

Noul interval de preţ anunţat de Twitter este mai apropiat de preţurile cele mai recente de pe piaţa secundară, de 26-28 dolari pe unitate, care au fost îngheţate în urma anunţului ofertei publice iniţiale, din septembrie.

În primele nouă luni ale acestui an, pierderile Twitter au crescut la 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari în urmă cu un an. Veniturile au avansat cu 106%, la 422,2 milioane de dolari.

La o valoare a ofertei publice de 17,4 miliarde de dolari, cofondatorul Evan Williams ar avea o participaţie de până la 2 miliarde de dolari, iar Jack Dorsey şi Biz Stone, cu deţineri de sub 5%, vor avea acţiuni în valoare de sub 870 milioane de dolari.

Rizvi Traverse, un grup de investiţii care este cel mai mare acţionar al Twitter, ar avea o participaţie în valoare de până la 3 miliarde de dolari, iar deţinerea de 10,5% a JPMorgan Chase ar fi de 1,83 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...