Twitter a permis unor mesaje „protejate” să devină vizibile pentru toţi utilizatorii

Mesaje despre care se credea că erau "protejate" şi vizibile doar de utilizatori aleşi cu mare atenţie au putut fi consultate de toţi utilizatorii de Twitter, dintr-o eroare, au recunoscut joi reprezentanţii companiei americane, care au precizat că au corectat această problemă ce dura de la sfârşitul anului 2014, informează AFP. 
Economica.net - vin, 18 ian. 2019, 14:00
Twitter a permis unor mesaje

Această gafă intervine într-un moment nefast pentru marile grupuri din domeniul tehnologiei, în primul rând pentru reţelele de socializare precum Facebook şi Twitter, care sunt aspru criticate şi acuzate – printre altele – că nu protejează suficient de bine datele personale ale utilizatorilor lor.

„Am descoperit o problemă pe Twitter pentru Android (sistemul de operare dezvoltat de Google pentru dispozitivele mobile, n.r.): Parametrul ‘Protect My Tweets’ era dezactivat şi anumite modificări erau aduse contului”, au explicat reprezentanţii Twitter într-un mesaj difuzat joi în engleză şi franceză pe site-ul companiei, adăugând că au remediat această defecţiune pe 14 ianuarie.

Pe Twitter, cei mai mulţi dintre utilizatori deţin un profil public: oricare alt utilizator poate să le citească mesajele. Însă este posibil şi ca un utilizator să îşi „protejeze” mesajele, ceea ce înseamnă că doar admiratorii actuali şi viitorii admiratori care vor fi validaţi de posesorul contului vor putea să citească acele mesaje.

Aceste mesaje „protejate” sunt diferite de „mesajele private”, care funcţionează după modelul sistemelor de mesagerie instantanee.

„Poate că această problemă v-a vizat şi pe dumneavoastră, dacă v-aţi protejat tweet-urile în setările voastre, aţi folosit Twitter pentru Android şi aţi adus anumite modificări parametrilor asociaţi contului vostru, de exemplu asociind o nouă adresă de e-mail, între 3 noiembrie 2014 şi 14 ianuarie 2019”, au continuat reprezentanţii reţelei de socializare.

Android echipează aproximativ 85% din smartphone-urile din lume.

Twitter a precizat că „i-a informat pe utilizatorii” vizaţi şi că „a reactivat pentru ei parametrul ‘Protect my Tweets’, dacă acesta era dezactivat”.

Reprezentanţii companiei americane, al cărei sediu se află la San Francisco, spun că „nu cunosc cu certitudine toate conturile susceptibile de a fi fost afectate” şi îi încurajează pe utilizatori să îşi verifice setările de confidenţialitate.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...