Twitter i-a suspendat definitv contul lui Donald Trump

Președintele american Donald Trump și-a pierdut dreptul de a utiliza canalul sau favorit de comunicare, după ce Twitter a decis să-i suspende permanet contul din cauza “riscului unor incitări viitoare la violență”, informează The New York Times.
Economica.net - sâm, 09 ian. 2021, 06:57
Twitter i-a suspendat definitv contul lui Donald Trump

Twitter a anunțat vineri pe blogul companiei că-i va interzice lui Donald Trump în mod permanet accesul la serviciile sale, din cauza riscurilor pe care le reprezintă acesta. Potrivit companiei, contul lui Donald Trump (@realDonaldTrump), care avea peste 88 de milioane de urmăritori, va fi închis imediat după ce a fost făcut anunțul.

Twitter a susținut că două postări de-a le lui Trump de vineri i-au adus această sancțiune, într-una în care își numea susținătorii patrioți, iar în altă în care spunea că nu va merge la inaugurarea în funcția de președinte a rivalului sau Joe Biden în data de 20 ianuarie. Prin aceste comentarii, Trump ar fi încălcat politica Twitter împotriva glorificării violenței.

Aceste postări “au într-un grad foarte ridicat capacitatea de a încuraja și inspira oamenii să imite actele criminale care au avut loc în clădirea Capitolului în dată de 6 ianuarie”, a spus Twitter.

În câteva minute, contul lui Donald Trump de pe Twitter nu a mai fost accesibil. Postările sale au fost înlocuite cu anunțul „cont suspendat”.

Trump a încercat să evite la sfârșitul zilei de vineri suspendarea, prin folosirea contului prezidențial de Twitter (@POTUS), care este destinat utilizării de către președintele Statelor Unite ale Americii, și a altor conturi prin care a atacat dur decizia companiei. Aproape toate mesajele sale au fost șterse imediat de către Twitter. Compania le interzice utilizatorilor să încerce să evite suspendarea conturilor prin lansarea altora secundare.

„După o analiză detaliată a recentelor postări făcute pe contul @realDonaldTrump și a contextului legat de ele, am decis să suspendăm permanet contul din cauza riscului unor viitoare incitari la violență” e mesajul transmis de Twitter.

Decizia a fost criticată vehement de Trump vineri, care a spus că Twitter vrea să-l reducă la tăcere. El a declarat că a negociat cu alte site-uri și că va face un mare anunț în curând, adăugând că vrea să contruiască ”platforma noastră proprie.”

“Twitter nu este despre libertatea de exprimare”, a spus Trump. “Ei promovează platforma stângii radicale unde unii dintre cei mai ticăloși oameni din lume se pot exprima liberi”.

Tot vineri, compania a blocat defintiv conturile mai multor susținători importanți de-ai lui Trump, care foloseau platforma că să răspândească teorii ale conspirației, printre aceștia numărându-se avocata Sidney Powell și fostul său consilier pe probleme de securitate, Michael Flynn. Contul comentatorului conservator Rush Limbaugh apare de asemnea ca fiind dezactivat.

Fiul cel mare al lui Trump, Donald Trump Jr., a catalogat decizia luată de Twitter împotriva tatălui sau că fiind cu adevărat nebunească și a spus că marile firme IT au depășit orice măsură. El a făcut aceste remarci chiar pe contul să u de Twitter.

„Trăim în lumea romanului 1984 a lui Orwell. Libertatea de exprimare nu mai există în America. A murit o dată cu firmele mari IT și a rămas în vigoare doar pentru câțiva aleși. Asta este o nebunie curată”, a spus fiul lui Trump.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...