Twitter i-a suspendat definitv contul lui Donald Trump

Președintele american Donald Trump și-a pierdut dreptul de a utiliza canalul sau favorit de comunicare, după ce Twitter a decis să-i suspende permanet contul din cauza “riscului unor incitări viitoare la violență”, informează The New York Times.
Economica.net - sâm, 09 ian. 2021, 06:57
Twitter i-a suspendat definitv contul lui Donald Trump

Twitter a anunțat vineri pe blogul companiei că-i va interzice lui Donald Trump în mod permanet accesul la serviciile sale, din cauza riscurilor pe care le reprezintă acesta. Potrivit companiei, contul lui Donald Trump (@realDonaldTrump), care avea peste 88 de milioane de urmăritori, va fi închis imediat după ce a fost făcut anunțul.

Twitter a susținut că două postări de-a le lui Trump de vineri i-au adus această sancțiune, într-una în care își numea susținătorii patrioți, iar în altă în care spunea că nu va merge la inaugurarea în funcția de președinte a rivalului sau Joe Biden în data de 20 ianuarie. Prin aceste comentarii, Trump ar fi încălcat politica Twitter împotriva glorificării violenței.

Aceste postări “au într-un grad foarte ridicat capacitatea de a încuraja și inspira oamenii să imite actele criminale care au avut loc în clădirea Capitolului în dată de 6 ianuarie”, a spus Twitter.

În câteva minute, contul lui Donald Trump de pe Twitter nu a mai fost accesibil. Postările sale au fost înlocuite cu anunțul „cont suspendat”.

Trump a încercat să evite la sfârșitul zilei de vineri suspendarea, prin folosirea contului prezidențial de Twitter (@POTUS), care este destinat utilizării de către președintele Statelor Unite ale Americii, și a altor conturi prin care a atacat dur decizia companiei. Aproape toate mesajele sale au fost șterse imediat de către Twitter. Compania le interzice utilizatorilor să încerce să evite suspendarea conturilor prin lansarea altora secundare.

„După o analiză detaliată a recentelor postări făcute pe contul @realDonaldTrump și a contextului legat de ele, am decis să suspendăm permanet contul din cauza riscului unor viitoare incitari la violență” e mesajul transmis de Twitter.

Decizia a fost criticată vehement de Trump vineri, care a spus că Twitter vrea să-l reducă la tăcere. El a declarat că a negociat cu alte site-uri și că va face un mare anunț în curând, adăugând că vrea să contruiască ”platforma noastră proprie.”

“Twitter nu este despre libertatea de exprimare”, a spus Trump. “Ei promovează platforma stângii radicale unde unii dintre cei mai ticăloși oameni din lume se pot exprima liberi”.

Tot vineri, compania a blocat defintiv conturile mai multor susținători importanți de-ai lui Trump, care foloseau platforma că să răspândească teorii ale conspirației, printre aceștia numărându-se avocata Sidney Powell și fostul său consilier pe probleme de securitate, Michael Flynn. Contul comentatorului conservator Rush Limbaugh apare de asemnea ca fiind dezactivat.

Fiul cel mare al lui Trump, Donald Trump Jr., a catalogat decizia luată de Twitter împotriva tatălui sau că fiind cu adevărat nebunească și a spus că marile firme IT au depășit orice măsură. El a făcut aceste remarci chiar pe contul să u de Twitter.

„Trăim în lumea romanului 1984 a lui Orwell. Libertatea de exprimare nu mai există în America. A murit o dată cu firmele mari IT și a rămas în vigoare doar pentru câțiva aleși. Asta este o nebunie curată”, a spus fiul lui Trump.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului ...
Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din ...
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia a creat o variantă dedicată exclusiv pieței europene a modelului Sportage dotată cu sisteme de propulsie hybrid și ...
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se prelungește până la 22.00, acces la mall şi pentru „testaţi”, fără mască în spațiile deschise
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se ...
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat marți seară că în urma ședinței ...