1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Uber suspendă serviciul UberX la Atena, după ce municipalitatea a îngrădit activitatea companiei

Uber a anunţat, joi, că va suspenda, în Grecia, serviciul de ride sharing licenţiat, bazat pe maşini cu şoferi profesionişti, după ce municipalitatea de la Atena a adoptat noi reguli care îngrădesc activitatea sectorului de ride sharing, transmite Reuters.

05 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Uber operează două servicii în capitala Greciei: UberX, care pune la dispoziţia călătorilor şoferi profesionişti, cu licenţe de transport de la autorităţi, şi uberTAXI, prin care clienţii pot chema taxiuri obişnuite.

Ca şi în alte oraşe europene, activitatea Uber a fost contestată de taximetriştii din Atena, nemulţumiţi de presiunea din partea concurenţei.

"Recent, au fost votate noi reglementări locale ale căror prevederi impactează serviciile de ride sharing. Trebuie să evaluăm dacă şi în ce condiţii mai putem opera în acest nou cadru regulatoriu şi, astfel, vom suspenda UberX în Atena începând de marţea viitoare şi până când vom putea găsi o soluţie adecvată", se arată într-o postare pe blogul Uber.

Potrivit noilor reglementări adoptate la Atena, fiecare călătorie cu un şofer particular trebuie să înceapă şi să fie finalizată la sediul partenerului de flotă respectiv sau în zona de parcare sau garaj adiacentă, practică incompatibilă cu modelul de afaceri al Uber. De asemenea, autorităţile de la Atena vor să creeze o bază de date cu toate platformele de ride sharing din capitală şi cu pasagerii lor.

Serviciul UberX a fost lansat în Atena în 2015, iar de atunci a deservit peste 450.000 de utilizatori. Printre reglementările pe care compania a fost nevoită să le respecte în capitala Greciei se numără obligaţia ca şoferii să fie angajaţi la manageri de flotă parteneri Uber, precum companii de închirieri auto, iar maşinile să nu fie mai vechi de şapte ani.

Taximetriştii din Grecia pot folosi maşini cu o vechime de până la 22 de ani şi nu vor fi afectaţi de noile restricţii privind începerea şi terminarea cursei la garaj şi colectarea datelor într-un registru digital.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO