1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Uber vrea să cumpere serviciul de hărţi şi navigaţie Nokia Here. Oferă 3 miliarde de dolari

Uber, compania americană de ride-sharing care a debutat în februarie şi în România, vrea să cumpere serviciul de hărţi şi navigaţie Here al Nokia, lansând o ofertă de 3 miliarde de dolari, au declarat pentru New York Times surse apropiate discuţiilor. Uber încearcă astfel să-şi diversifice afacerile dincolo de transportul de persoane şi să se poziţioneze ca furnizor de servicii de logistică, poştă şi curierat.

09 mai, 2015 | ECONOMICA.net

În prezent, serviciile Uber se bazează, în majoritatea ţărilor unde operează, pe Google Maps. Însă compania are ambiţii şi pretenţii care depăşesc serviciul de hărţi şi navigaţie al Google, iar Nokia Here este considerată poate cea mai performantă soluţie disponibilă la nivel global.

Gigantul telecom finlandez Nokia a anunţat, în luna aprilie, că divizia Here, principalul competitor al Google Maps, este de vânzare.

Pentru Nokia Here mai licitează un consorţiu de constructori auto germani, inclusiv giganţii BMW, Audi (Volkswagen) şi Mercedes-Benz (Daimler), asociaţi cu Baidu, cel mai mare motor de căutare online din China, au mai precizat sursele citate pentru NYT. În cursa pentru preluarea Nokia Here s-a înscris şi un competitor discret, din zona fondurilor de private equity.

Piaţa aşteaptă un anunţ oficial de la Nokia privind vânzarea Here până la sfârşitul lunii mai.

Contactaţi de New York Times, reprezentanţii companiilor implicate au refuzat să comenteze informaţiile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO