1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Ucraina acuză Rusia că a trimis un transport nuclear în Crimeea. Moscova dezminte

Un transport cu însemnul 'Pericol nuclear' a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Gazeta.ua.

27 apr, 2015 | ECONOMICA.net

'Potrivit datelor operative din 23 aprilie, la Consulatul General al Ucrainei din Rostov pe Don a venit un apel telefonic alarmant. Potrivit persoanei care a sunat şi care, din motive lesne de înţeles, a dorit să rămână anonimă, prin gara Rostov au pornit probabil în direcţia Crimeii câteva vagoane cu însemnul 'Pericol nuclear'. Potrivit locuitorilor din peninsulă, astfel de transporturi au fost observate în mod repetat pe teritoriul republicii autonome ocupate' Crimeea, menţionează SBU într-un comunicat, postat pe pagina sa oficială de internet.

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei a declarat, la rândul său, că unii experţi nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei să transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile, scrie Agerpres.

Rusia a negat duminică orice fel de amplasare de rachete nucleare în peninsula Crimeea, după cum a relatat agenţia de presă TASS.

Nu există nicio necesitate ca Rusia să desfăşoare arme nucleare în Crimeea, a declarat agenţiei de presă amintite reprezentantul special al preşedintelui rus în 'Districtul federal Crimeea', Oleg Belavenţev.

'Nu există nicio necesitate în acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde el este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare şi pe alţi purtători', a afirmat Belavenţev, subliniind că peninsula Crimeea rămâne 'o zonă fără arme nucleare'.

'În Crimeea, la ordinul preşedintelui (Vladimir Putin), noi vom crea o zonă de agrement şi vom dezvolta Crimeea pentru ruşi şi vizitatori din străinătate', a mai spus reprezentantul special al preşedintelui rus în peninsula anexată în martie 2014.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO