1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Ucraina are nevoie de o susţinere financiară "mult mai importantă" - ministrul de finanţe ucrainean

Ucraina are nevoie, din partea comunităţii internaţionale, de o 'susţinere mult mai importantă' decât cea prevăzută în prezent, a declarat ministrul de finanţe al Ucrainei, Natalia Jaresko, într-un interviu publicat în ediţia de marţi a Financial Times şi citat de AFP. Ucraina va înregistra în acest an o datorie publică de 94% din Produsul Intern Brut, comparativ cu 40,6% în 2013.

24 mar, 2015 | Agerpres

'În numeroase capitale se desfăşoară în prezent discuţii aprinse pentru a şti dacă Ucraina merită sau nu sprijin militar. Însă, indiferent dacă ni se acordă sau nu acest sprijin militar, a obţine susţinere financiară este (pentru Ucraina) cu adevărat crucial', a subliniat Jaresko.n 'Sunt convinsă că G7 - de fapt G20 pentru a vorbi într-un sens mai extins - are în prezent responsabilitatea de a susţine financiar Ucraina într-un mod mai important', a dat asigurări ministrul de finanţe ucrainean.

Slăbită economic de conflictul din estul separatist prorus, conflict care a făcut peste 6.000 de morţi în 11 luni, Ucraina va înregistra în acest an o datorie publică de 94% din Produsul Intern Brut, comparativ cu 40,6% în 2013.

Kievul a iniţiat la mijlocul lui martie negocieri cu creditorii săi privaţi şi publici, având drept obiectiv ştergerea a 15 miliarde de dolari din datoria acordată în cadrul unui plan de ajutor internaţional de 40 de miliarde de dolari în decurs de 4 ani, scrie Agerpres.

Acest ajutor este suficient pentru a stabiliza sistemul financiar şi bancar al ţării, însă 'doar într-o primă etapă', estimează Jaresko. Reconstrucţia infrastructurii distruse sau avariate şi gestionarea consecinţelor acestui conflict necesită sume de bani mult mai mari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO