1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Ucraina: Autorităţile vor investiga politicienii care au declarat mai mult de 100.000 de dolari bani lichizi

Autorităţile ucrainene vor dem,ara investigaţii în cazul politicienilor şi oficialilor care au declarat că posedă mai mult de 100.000 de dolari bani cash, a anunţat procurorul general Iuri Luţenco, citat de Reuters. Cei care se vor dovedi a fi obţinut banii prin mijloace ilicite, vor fi puşi sub acuzare şi riscă pană la 15 ani de închisoare, a adăugat el. 

01 noi, 2016 | Agerpres

Anunţul vine după ce zeci de mii de oficiali ucraineni, inclusiv premierul şi preşedintele, au fost obligaţi duminică, în cadrul reformei anti-corupţie, să îşi declare averile într-o bază de date online.

Om de afaceri la conducerea unui imperiu al ciocolatei înainte de a fi ales preşedinte în mai 2014, Poroşenko a declarat că este în prezent proprietarul a peste 100 de societăţi în diferite ţări, inclusiv în Rusia. El a adăugat că deţine peste 26 milioane de dolari (23,7 milioane de euro) la bancă.

Potrivit săptămânalului Novoe Vremia, averea sa se ridică la circa 949 milioane de dolari (867 milioane de euro), ceea ce îl face al patrulea cel mai bogat om din Ucraina, după Rinat Ahmetov, Viktor Pinciuk şi Igor Kolomoiski.

Premierul Volodimir Groisman a declarat la rândul său peste un milion de dolari (913.000 de euro) în numerar şi aproximativ 100.000 de dolari (91.000 de euro) depuşi la bancă. El a declarat de asemenea o colecţie de 9 ceasuri de lux, între care două Rolex.

Deşi guvernul proeuropean a venit la putere în 2014 cu promisiune de reformăm, corupţia rămâne o mare problemă în Ucraina, iar declaraţiile de avere au produs un şoc într-o ţară în care salariul minim este puţin peste 200 de dolari.

'Declaraţia de avere online este doar începutul, nu sfârşitul procesului de reformă', a declarat procurorul, adăugând că mai bine de jumătate dintre parlamentari au declarat că sunt în posesia a peste 100.000 de dolari bani lichizi.

Luţenco a mai adăugat că procurorii vor investiga şi eventuale evaziuni fiscale comise de cei care au raportat că au primit cadouri de peste 10.000 de dolari sau au în conturi peste 100.000 de dolari.

Reforma a fost una dintre condiţiile cheie pentru ca Ucraina să primească noi împrumuturi din partea Fondului Monetar Internaţional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO