1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

UCRAINA: Cel puţin 100 de morţi în urma violenţelor din Kiev. Poliţia foloseşte arme de foc

La mai puțin de 12 ore după ce președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției politice au cerut un armistițiu pentru a putea negocia o soluție pașnică la criza politică cu care se confruntă Ucraina, noi explozii şi focuri de armă au provocat haos în Piața Independenței în dimineața zilei de joi, unde poliția și protestatarii au reluat ciocnirile violente. Cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa.

 

20 feb, 2014 | Agerpres/Romaniatv.net

Şeful serviciilor medicale ale protestatarilor a informat, joi, că 100 de persoane au fost ucise în luptele cu trupele de securitate şi 500 au fost rănite, potrivit CNN.

Ianukovici trebuie să fie judecat pentru 'crime în masă', afirmă Iulia Timoşenko


 Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici trebuie să fie judecat pentru 'crime în masă' şi nicio negociere nu ar trebui să aibă loc cu el, a declarat fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, după violenţele fără precedent de joi de la Kiev, informează AFP.

'Înlăturarea imediată a Ianukovici şi punerea lui sub acuzare pentru uciderea în masă a civililor trebuie să fie singura cerinţă a poporului, a opoziţiei şi a comunităţii internaţionale', a afirmat opozanta aflată în închisoare, într-o declaraţie publicată pe site-ul partidului său.

Miniştrii afacerilor externe german, francez şi polonez, aflaţi la Kiev, au discutat joi cu preşedintele ucrainean 'proiecte de foaie de parcurs' care ar putea contribui la ieşirea pe cale paşnică din criză, după care au început convorbiri cu liderii opoziţiei ucrainene, hotărând să rămână la Kiev până vineri, pentru a continua convorbirile.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO