Ucraina: Cel puţin 16 civili au fost ucişi în confruntările din Est în ultimele 24 de ore – oficial

Cel puţin 16 civili şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor din ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, teatrul unui conflict militar între armata guvernamentală şi insurgenţi proruşi înarmaţi, relatează AFP, citând bilanţuri separate ale autorităţilor ucrainene şi rebelilor proruşi.
Economica.net - mar, 03 feb. 2015, 13:57
Ucraina: Cel puţin 16 civili au fost ucişi în confruntările din Est în ultimele 24 de ore - oficial

Cinci civili au fost ucişi în suburbiile oraşului Debalţevo, unde au loc confruntări din ce în ce mai violente, alţi şase în fieful separatist Doneţk şi în împrejurimile acestuia, precum şi cinci în regiunea Lugansk, o altă ‘capitală’ rebelă, scrie Agerpres.

La Debalţevo, unde rebelii încearcă de peste o săptămână să încercuiască armata ucraineană, cinci civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor regionale loiale Kievului.

Un alt civil a fost ucis la Avdiivka, o localitate controlată de Kiev şi situată la câţiva kilometri nord de Doneţk, în timp ce alţi 18 au fost răniţi în teritoriile din est, care se mai află încă sub controlul autorităţilor ucrainene.

În zonele controlate de rebeli, cinci civili au fost ucişi şi alţi 13 răniţi în urma unor bombardamente la Doneţk şi în împrejurimile sale, potrivit primăriei.

Mai la nord, în regiunea Doneţk, cinci civili au murit în urma unor tiruri de artilerie asupra localităţilor situate pe linia frontului, au indicat autorităţile regionale pro-Kiev.

Numărul victimelor civile au crescut în mod dramatic în urma intensificării în ultimele săptămâni a ostilităţilor în estul Ucrainei.

Liderii separatişti au anunţat luni mobilizarea a 100.000 de persoane începând cu 9 februarie. Anterior, ei avertizaseră că îşi vor extinde ofensiva după eşecul negocierilor de pace de la Minsk sâmbătă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...