1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Ucraina devine un potenţial inamic militar al Rusiei - premierul Medvedev

Rusia va reacţiona dacă Ucraina va renunţa la statutul său de ţară nealiniată, a atenţionat, într-o postare pe Facebook, premierul rus Dmitri Medvedev, informează marţi agenţia de presă Unian.

23 dec, 2014 | ECONOMICA.net

'Preşedintele SUA a semnat o lege antirusească, ce-i permite oricărui preşedinte american să folosească în orice moment sancţiunile împotriva ţării noastre. La fel ca în cazul amendamentului Jackson-Vanik, relaţiile noastre cu SUA vor fi otrăvite pentru decenii', a notat premierul rus.

Potrivit lui Medvedev, 'preşedintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunţarea la statutul de ţară nealiniată pentru ţara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potenţial inamic militar al Rusiei'.

'Ambele aceste decizii vor avea consecinţe extrem de negative. Ţara noastră va trebui să reacţioneze la ele', a avertizat Dmitri Medvedev.

În data de 18 decembrie, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege 'privind implementarea de amendamente ce prevăd renunţarea de către Ucraina la politica sa de ţară nealiniată', scrie Agerpres.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO