1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Ucraina: Incendiul din apropierea centralei nucleare Cernobâl, stins în totalitate

Pompierii ucraineni au stins complet incendiul forestier care a făcut ravagii, timp de patru zile, în zona contaminată de radiaţii de lângă centrala nucleară avariată Cernobâl, a anunţat, sâmbătă, Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, potrivit AFP, scrie Agerpres.ro. 

02 mai, 2015 | Agerpres

Incendiul, care s-a declanşat la 28 aprilie şi care a distrus o suprafaţă de aproape 320 de hectare, "a fost stins la orele 09.00", sâmbătă, a precizat într-un comunicat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă.

Nivelul de radioactivitate a depăşit uşor norma din situl centralei Cernobâl, definitiv închisă în anul 2000, ajungând la 58 de microroentgen pe oră, în locul nivelului maxim admis de 50 microroentgen/oră.

Acest incendiu a provocat un val de panică pe reţelele de socializare, mai ales la Kiev, capitala ucraineană de circa 2 milioane de locuitori, situată la aproximativ o sută de kilometri de Cernobâl, locul celei mai grave catastrofe din istoria industriei nucleare civile, în 1986. La acea epocă, autorităţile sovietice au ascuns multă vreme amploarea catastrofei.

Autorităţile ucrainene nu exclud ipoteza unui incendiu criminal.

Explozia din 1986 de la reactorul numărul 4 al centralei de la Cernobâl a contaminat o bună parte a Europei, dar mai ales Ucraina, Rusia şi Belarus, pe atunci republici sovietice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO